Gradovi

Zenica i Višegrad pod vodom

Zenica i Višegrad pod vodom
Zenica i Višegrad pod vodom

ZENICA - Usljed nevremena praćenog obilnom kišom i vjetrom na području opštine Zenica danas su lomljena stabla, vodene bujice blokirale su saobraćajnice, aktivirana su klizišta, a na terenu su nadležne ekipe koje intervenišu po prijavama građana.

Kiša je izazvala poteškoće u saobraćaju, ispod podvožnjaka na ulazu u grad došlo je do akumulacije vode, što onemogućava normalno odvijanje saobraćaja, prenosi portal "Kliks".

"Imamo dojave sa terena, posebno u dijelovima koji su bili ugroženi poplavama, da je došlo do aktiviranja klizišta. Obilazimo teren da bismo na vrijeme eliminisali eventualne probleme", rekao je direktor Civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona Sead Džanović.

Džanović je dodao da su se na putu Nemila - Bistričak pojavila dva odrona koja su blokirala saobraćaj.

"Bitno je da se odvodi odčepe, da se očiste, a ekipe Civilne zaštite i Vatrogane jedinice su na terenu i intervenišemo po prijavama građana", dodao je Džanović.

Kiša na području Zeničko-dobojskog kantona i dalje pada, a meteorolozi do kraja dana i u noći najavljuju izraženije grmljavinske pljuskove, praćene obilnim padavinama, udarima vjetra, ponegdje i gradom.

A, Višegradsku kotlinu poslije podne pogodilo je nevrijeme praćeno obilnom kišom koja je poplavila ulice i oštetila seoske puteve.

Kiša je neprestano padala sat vremena, a ulicama su tekle rijeke zbog čega nekima od njih nije bilo moguće saobraćati automobilima.

Višegrad i okolna sela nevrijeme je pogodilo oko 16.30 časova, a njegove posljedice još nisu poznate.

Obilna kiša i u nedjelju, 3. avgusta, zahvatila je područje Višegrada i okoline gdje je palo 58 litara kiše po metru kvadratnom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije