Gradovi

"Zimska čarolija" u Sanskom Mostu

"Zimska čarolija" u Sanskom Mostu
Foto: N.N. | "Zimska čarolija" u Sanskom Mostu

SANSKI MOST - U Sanskom Mostu će ove godine prvi put biti održana manifestacija "Zimska čarolija" .

Od 20. decembra ove do 8. januara iduće godine planirano je održavanje niza različitih događaja ekonomskog, zabavnog i kulturnog karaktera.

Iz tih razloga Općinsko vijeće u ovome gradu nedavno je donijelo odluku o produženju radnog vremena ugostiteljskih objekata te zabrani odvijanja saobraćaja u užem centru grada u pomenutom periodu.

Prema riječima Farisa Hasanbegovića, načelnika sanske općine, donošenje tih odluka inicirali su sanski privrednici s obzirom na to da se tokom novogodišnjih praznika bilježi povećan broj posjetilaca u gradu na Sani. On je dodao kako je manifestacija zamišljena po uzoru na "Ljeto na Sani", te se planira održavanje privrednog sajma na kojem bi lokalni privrednici predstavili svoje proizvode, promocija knjiga, koncerata i drugih sadržaja.

"Želimo da na ovaj način upotpunimo dešavanja u našem gradu, budući da u prazičnim danima očekujemo dolazak velikog broja Sanjana koji žive i rade u inostranstvu. Istovremeno, očekujemo da se manifestacija pozitivno odrazi na lokalnu privredu", istakao je Hasanbegović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije