Hronika

Afera "Bosnalijek": Sud odbio produženje pritvora optuženima

Afera "Bosnalijek": Sud odbio produženje pritvora optuženima
Afera "Bosnalijek": Sud odbio produženje pritvora optuženima

SARAJEVO - Vrhovni sud FBiH je po treći put ukinuo rješenje Kantonalnog suda u Sarajevu, kojim je odbijen prijedlog Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu za produženje mjere pritvora Edinu Arslanagiću, Šefiku Handžiću, Hasanu Šepi i Amaru Arslanagiću. To je potvrdio portparol Tužilaštva KS Alem Hamzić, prenose sarajevski mediji.

Podsjećamo, više osoba uhapšeno je u akciji “Buyer” koja je provedena 27. maja 2015. Akciji “Buyer” prethodila je višemjesečna kriminalistička istraga u okviru koje su dokumentovane nezakonite aktivnosti u firmi “Bosnalijek” Sarajevo.

Protiv Edina i Amara Arslanagića (oca i sina), te Šefika Handžića i Hasana Šepe vodi se istraga u predmetu “Bosnalijek” zbog sumnji u počinjenje krivičnog djela organizirani kriminal u vezi sa zloupotrebom položaja ili ovlasti, poreznom utajom, krivotvorenjem službene isprave i sklapanjem štetnog ugovora.

Inače, pritvor spomenutim osumnjičenim u ovom predmetu ukinut je rješenjem KSS-a od 25. augusta, a, umjesto pritvora, određene su im mjere zabrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije