Hronika

Akcija Kavala: Pretresi na 13 lokacija u više gradova

 Akcija Kavala: Pretresi na 13 lokacija u više gradova
Akcija Kavala: Pretresi na 13 lokacija u više gradova

SARAJEVO - U više gradova u Republici Srpskoj i Federaciji BiH u toku je policijska akcija s ciljem hapšenja 13 lica osumnjičenih za veći broj krivičnih djela, naročito krađe i krijumčarenja ukradenih automobila.

Meta su osumnjičeni iz više gradova, uključujući Banjaluku, Zenicu, Tuzlu, Lukavac, Banoviće, Bijeljinu i Derventu, navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH po čijem nalogu se provodi akcija.

Akcija kodnog naziva "Kavala" provodi se od 6.00 časova jutros. Uporedo sa hapšenjima, vrše se pretresi objekata i vozila radi prikupljanja dokaza o izvršenim krivičnim djelima.

Tužilaštvo BiH prikupilo je dokaze da više osoba kao povezana međuentitetska kriminalna grupa vrši teška krivična djela.

Među tim krivičnim djelima je krađa skupocjenih vozila u BiH i inostranstvu, krivotvorenje dokumentacije, krijumčarenje i dalja prodaja ukradenih vozila, kao i krivična djela prevare, navođenja na ovjeru neistinitog sadržaja, te izrađivanje i nabavljanje oružja i sredstava za izvršenje krivičnih djela.

Rad policijskih snaga na terenu koordinira postupajući tužilac, kojem će biti osumnjičeni biti privedeni na ispitivanje. Nakon toga biće donesena odluka o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane u skladu sa zakonom.

U akciji učestvuji pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Federalne uprave policije i policijske snage iz FBiH.

U okviru ove akcije, Tužilaštvo BiH ostvarilo je značajnu međunarodnu saradnju, naročito sa Slovenijom, Njemačkom i Italijom, kao i drugim zemljama, jer je utvrđeno da je ova organizovana kriminalna grupa, u kojoj ima osoba koje su višestruki povratnici i osuđivane osobe, djelovala na području više zemalja EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije