Hronika

Akcija „Lipstick“: Uskoro optužnice protiv osumnjičenih za organizovanje prostitucije u Sarajevu

Akcija „Lipstick“: Uskoro optužnice protiv osumnjičenih za organizovanje prostitucije u Sarajevu
Akcija „Lipstick“: Uskoro optužnice protiv osumnjičenih za organizovanje prostitucije u Sarajevu

SARAJEVO - Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine potvrdio je rješenje o produženju pritvora osumnjičenom Samiru Kurtoviću koji je uhapšen u oktobru prošle godine u operativnoj akciji "Lipstick", potvrdio je portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo Alem Hamzić

Tužilaštvo Kantona Sarajevo, kako je istaknuo, završava istragu u tom predmetu, a optužnica će uskoro biti podignuta.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) 27. oktobra 2015. godine u operativnoj akciji Lipstick, na širem području Sarajeva, uhapsili su tri osobe.

Aktivnosti su realiziovane po naredbama Kantonalnog suda u Sarajevu i Tužilaštva Kantona Sarajevo, a u saradnji s policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Tada su uhapšeni S.K. (1984.), O.N. (1978.) i M.Š. (1989.) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo organiziranog kriminala, u vezi s krivičnim djelima navođenja na prostituciju i pranja novca Krivičnog zakona FBiH.

U pritvoru je ostao S.K. (1984.), Samir Kurtović, kako su poslije kazali iz Tužilaštva Kantona Sarajevo, a dvije osobe se brane sa slobode.

Te tri osobe se sumnjiče da su učestvovale u organiziranju ili vođenju aktivnosti u vezi s pružanjem seksualnih usluga na području Kantona Sarajevo i šire, tako što su ostvarivali kontakte s korisnicima i posredovali u dogovorima za pružanje seksualnih usluga, a zatim su na dogovoreno mjesto prevozili osobe koje su pružale seksualne usluge i dolazili po njih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije