Hronika

Akcija "Pravda": Uhapšen zamjenik direktora Agencije za forenzička ispitivanja BiH

Akcija "Pravda": Uhapšen zamjenik direktora Agencije za forenzička ispitivanja BiH
Akcija "Pravda": Uhapšen zamjenik direktora Agencije za forenzička ispitivanja BiH

SARAJEVO - Po nalogu postupajućih tužilaca, pripadnici Federalne uprave policije (FUP), uhapsili su juče u sklopu akcije "Pravda" Seada Hadžića, zamjenika direktora Agencije za forenzička ispitivanja BiH, potvrđeno je za Faktor iz Tužilaštva KS.

Hadžić se sumnjiči za krivično djelo pomoć počinitelju nakon počinjenog krivičnog djela.

- Osumnjičeni je predat u nadležnost Tužilaštvu Kantona Sarajevo. Naloženo je njegovo 24-satno zadržavanje, a nakon što bude ispitan, tužilac će odlučiti o daljim mjera protiv osumnjičenog - kazala nam je Azara Bavčić, portparol sarajevskog Tužilaštva.

U akciji "Pravda" koja je izvedena u novembru prošle godine, podsjećamo, uhapšen je bivši ministar unutrašnjih poslova BiH Alija Delimustafić, te više s njim povezanih osoba, a sumnjiče se za krivična djela organizovani kriminal u vezi sa zloupotrebom položaja, povredom zakona sudije, pranjem novca i prevarom.

U sklopu te akcije uhapšene su i pomoćnica načelnika Opštine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića u Službi za imovinsko-pravne poslove Lejla Cerić i bivši pravobranitelj Opštine Stari Grad Suada Hadžić.

Terete se da su, zajedno sa pomagačima, godinama učestvovali u prevarama sa nekretninama, pribavljajući višemilionsku imovinsku korist. Oni su, navodno, na osnovu krivotvorene dokumentacije ili prevara, uknjižavali takozvane napuštene stanove na sebi odane ljude, koje su, potom, posredstvom Delimustafićevih firmi koje se bave prometom nekretnina prodavali trećim osobama.

Delimustafić je juče, odlukom Kantonalnog suda u Sarajevu, pušten da se brani sa slobode.

(faktor)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije