Hronika

Akcija Royal: U Brčkom uhapšen sin poslanika

Akcija Royal: U Brčkom uhapšen sin poslanika
Akcija Royal: U Brčkom uhapšen sin poslanika

BRČKO - U zajedničkoj akciji policije Brčko distrikta, Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH i MUP-a RS, kodnog naziva "Royal", čiji je cilj razbijanje organizovane grupe dilera marihuanom, danas je u Brčkom uhapšen Milorad Stakić, sin poslanika NDS-a Stake Stakića.

Tokom akcije pretreseni su stanovi osumnjičenog Milorada i njegovog oca.

Izvor "Nezavisnih" blizak istrazi otkrio je da je u akciji privedeno nekoliko bivših političkih funkcionera, zbog čega je i dobila naziv "Royal".

Ovaj izvor je potvrdio da je akcija usmjerena protiv 10 osumnjičenih, koje terete da su u proteklom periodu prodali veće količine marihuane zavisnicima na području sjeveroistočne BiH.

Stakić je, inače, poslanik Nezavisne demokratske stranke (NDS) u Skupštini Brčko distrikta i predsjednik Komisije za rad, zdravstvo i socijalnu zaštitu Skupštine.

Tokom političke karijere do 1997. godine bio je u Srpskoj demokratskoj stranci (SDS), a nakon što je oformljena, prešao je u NDS, čiji je bio i predsjednik.

Stakić je za "Nezavisne" potvrdio pretrese stanova te izjavio da njegov sin nije imao problema sa zakonom, izuzev, kako je naveo, prekršajnih kazni koje je dobijao za brzu vožnju u saobraćaju.

"Policija trenutno pretresa našu vikendicu, ali su mi na moje pitanje odgovorili da moj sin nije bio uživalac droge, već da poznaje osobe koje se bave s tim", naveo je Stakić i dodao da je zabrinut za dalju sudbinu svog sina Milorada.

Osim u Brčko distriktu, akciju "Royal", kako je potvrđeno u MUP-u RS, sprovode i na području Bijeljine i Doboja, a među privedenima ima još političkih funkcionera u BiH.

Prema nezvaničnim informacijama, osim Stakićevog i stana njegovog sina, pretreseno je još nekoliko stanova bivših i sadašnjih političkih funkcionera u BiH.

Halid Emkić, portparol Policije Brčko distrikta, izjavio je da je akcija "Royal" pripremana više mjeseci te da je riječ o jednoj od najsloženijih policijskih akcija na suzbijanju trgovine drogom.

"Akciju izvode pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta, a naredbe za pretrese izdao je Osnovni sud u Brčkom. U njoj učestvuju MUP RS i SIPA. Ono što zasad možemo reći jeste da je pronađen veći broj dokaza i privedeno više osoba na kriminalističku obradu. Zasad je rano govoriti koliko će ih biti lišeno slobode, pošto je akcija u toku", rekao je Emkić.

Goga Davidović, portparol direktora Policije RS, izjavila je da je akcija "Royal" jedna u nizu zajedničkih aktivnosti više policijskih agencija u BiH i koja potvrđuje visok stepen profesionalne saradnje.

"Brčanska policija, u saradnji sa MUP-om Republike Srpske, sprovodi akciju kodnog naziva 'Rojal' usmjerenu na suzbijanje neovlaštene proizvodnje i prometa marihuane. Cilj akcije je razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se na području koje operativno pokriva policija Brčko distrikta i centri javne bezbjednosti Doboj i Bijeljina bavila nelegalnim prometom marihuane", navela je Davidovićeva.

 

Vezana vijest:

Nezvanično: U Brčkom zbog droge privedena i djeca političara

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije