Hronika

Akcija "Urban": Određen jednomjesečni pritvor za četvoro osumnjičenih

Akcija "Urban": Određen jednomjesečni pritvor za četvoro osumnjičenih
Akcija "Urban": Određen jednomjesečni pritvor za četvoro osumnjičenih

Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Fahrudinu Oručeviću, Kenanu Softiću, Narcisu Behliloviću i i Irfanu Turkoviću, koji su uhapšeni u okviru akcije „Urban“.

Pritvor im je određen zbog opasnosti utjecaja na svjedoke i saučesnike, otkrivanja dokaza i opasnosti da bi boravkom na slobodi moglo doći do uznemirenja javnosti.

Za ostalo troje osumnjičenih, Nedžada Bubicu, Enesa Begovića i Lamiju Maglić-Stajić, Kantonalni sud je na prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo odredio mjere zabrane napuštanja države i sastajanja sa svjedocima, te obavezu javljanja nadležnom policijskom organu.

Podsjetimo, sedmorka uhapšena u okviru operativne akcije „Urban“ sumnjiči se da je počinila krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima zloupotreba položaja ili ovlaštenja, sklapanje štetnog ugovora, zloupotreba procjene, poticaj na izvršenje krivičnog djela i porezna utaja, usljed čega je prouzrokovana šteta viša od tri miliona konvertibilnih maraka u budžetu Kantona Sarajevo.

Njihovo hapšenje je povezano sa pet dunuma zemljišta na atraktivnoj lokaciji na Marijin Dvoru u Sarajevu, čiji je vlasnik Elektrotehnički fakultet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije