Hronika

Akciji Svilaj: Devet lica uhapšeno zbog droge

Akciji Svilaj: Devet lica uhapšeno zbog droge
Akciji Svilaj: Devet lica uhapšeno zbog droge

DOBOJ – Devet lica uhapšeno je u policijskoj akciji "Svilaj" na području Pelagićeva, Šamca, Broda i Orašja tokom koje je oduzeto osam kilograma marihuane i 320 kilograma duvana, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Doboj.

U akciji, izvedenoj juče u saradnji sa MUP-om Federacije BiH, sedam lica uhapšena su zbog sumnje da su počinila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droga, a dva zbog sumnje da su počinila krivično djelo nedozvoljena trgovina.

Zbog neovlaštene proizvodnje i prometa droga uhapšena su lica čiji su inicijali M.S. i N.S. iz Šamca, R.Z, D.V. i M.D. iz Broda, M.S. iz Pelagićeva i H.B. iz Orašja, dok su lica čiji su inicijali G.P. iz Broda i B.Z. iz Šamca uhapšena zbog nedozvoljene trgovine.

Ova lica osumnjičena su da su kao organizovana grupa nabavljali i putem svojih saradnika stavljali u promet drogu na području opština Šamac, Brod i Orašje.

Na osnovu prethodno prikupljenih saznanja da se određena lica bave preradom i prodajom droga i po naredbi Okružnog suda Doboj izvršeni su pretresi na 13 lokacija, od kojih je 11 na području opština Pelagićevo, Šamac i Brod i dvije na području opštine Orašje.

Tokom akcije pronađeno je i oduzeto osam kilograma zelene biljne materije koja po svojim morfološkim osobinama odgovara marihuani, 17 stabljika indijske konoplje, 72 mililitara kanabisovog ulja, 17 tableta “subohore” iz grupe opijata, vaga za precizno mjerenje sa tragovima amfetamin-spida, automatska puška sa okvirom, mobilni telefoni i SIM kartice.

Prilikom pretresa na dvije lokacije na području Broda oduzeto 320 kilograma duvana namijenjenih za prodaju, kao i mašina za sječenje duvana.

Nakon izvršene kriminalističke obrade lica su zajedno sa izvještajem o počinjenom krivičnom djelu danas predata u nadležnost Okružnom tužilaštvu Doboj.

Sve aktivnosti provedene su u okviru operativne akcije pod kodnim nazivom “Svilaj”, u saradnji sa MUP Federacije BiH, čiji su policijski službenici vršili pretres i uhapsili jedno lice na području opštine Orašje.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije