Hronika

Aleksandar Majkić priznao ubistvo, traži ljekarsko vještačenje

Aleksandar Majkić priznao ubistvo, traži ljekarsko vještačenje
Aleksandar Majkić priznao ubistvo, traži ljekarsko vještačenje

BANJALUKA - Aleksandar Majkić (39) iz Gradiške, protiv koga se u banjalučkom Okružnom sudu vodi proces zbog brutalnog ubistva supruge Mirjane (40), priznao je djelo koje mu se stavlja na teret, ali i tražio od Sudskog vijeća da bude podvrgnut neuropsihijatrijskom vještačenju.

Nakon ovog zahtjeva suđenje je prekinuto do 23. septembra, do kada bi vještačenje trebalo biti obavljeno, a kada bi i Sudsko vijeće trebalo da odluči da li prihvatiti ili ne Majkićevo priznanje.

Aleksandra Metlić, advokat optuženog, kazala je kako on ne bježi od odgovornosti, ali da je neophodno utvrditi da li je za vrijeme izvršenja krivičnog djela bio uračunljiv.

"Niko pa ni on nije mogao ovakvo djelo počiniti u normalnom stanju. Njega je po naredbi Okružnog tužilaštva ranije pregledao vještak neuropsihijatar, koji je utvrdio da on u vrijeme počinjenja zločina nije bio u neuračunljivom stanju, ali smatramo da taj nalaz ne održava stvarno stanje", kazala je Metlićeva. 

Njen branjenik je inače prilikom izjašnjenja o krivici rekao da nije kriv, da bi na početku procesa promijenuo mišljenje.

Majkić je, da podsjetimo, optužen za teško ubistvo koje se desilo krajem marta ove godine u stanu supružnika u Vidovdanskoj ulici u Gradišci, a optužnica se nikada nije pojavila u javnosti.

Kako se osnovano sumnja, on je Mirjanu u ranim jutarnjim časovima, dok je još spavala, golim rukama zadavio.

Sve se odigralo pred očima petogodišnjeg sina, koji se probudio, a koji je navodno molio oca da mu ne ubije majku.

U stanu je bio sve do sedam časova ujutro, kada je dijete odveo do Mirjaninih roditelja, koji su živjeli na spratu niže, i rekao im šta je uradio, da bi se zatim uputio prema policijskoj stanici gdje se i dobrovoljno predao.

Oni koji su poznavali ovaj bračni par ispričali su nedugo nakon ubistva kako je u vezi bilo problema, ali da niko nije slutio da bi Aleksandar mogao da počini ubistvo.

Motiv ovog svirepog zločina do današnjeg dana ostao je nerazjašnjen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije