Hronika

Amerikanac skočio sa Starog mosta pa završio u Hitnoj pomoći

Amerikanac skočio sa Starog mosta pa završio u Hitnoj pomoći
Amerikanac skočio sa Starog mosta pa završio u Hitnoj pomoći

Na Starom mostu u Mostaru juče u popodnevnim satima dogodio se nesvakidašnji slučaj. Članovi kluba skakača u vodu "Mostar“ već godinama izvode egzibicione skokove za turiste koji su spremni platiti određenu sumu novca hrabrim mladićima.

Ipak, mostarski skakači juče su imali samo ulogu instruktora, a kasnije i spasioca i to za trojicu turista iz SAD-a koji su po dolasku na Stari most iskazali želju da skoče sa ovog spomenika.

Članovi "Mostara“ izašli su im u susret, objasnili im stvari koje se tiču samog skoka, te ih prethodno odveli do male skakaonice u blizini mosta kako bi se pripremili za veliki podvig.

Prva dvojica uspješno su izvela svoj skok, dok je treći pogriješio prilikom skoka što je izazvalo lakše povrede, pa i intervenciju spasilaca, odnosno Hitne pomoći Mostar.

Osim toga, na lice mjesta došli su u pripadnici Policijske uprave Mostar, ali potrebe za intervencijom nije bilo.

U mostarskom Regionalnom medicinskom centru su potvrdili da je stranom državljaninu ukazana pomoć, te da je povrijeđen prilikom skoka sa Starog mosta.

"Iskazali su želju da skoče. Mi smo im gostoljubivo bili na usluzi. Objasnili smo im šta trebaju činiti i kako se ponašati kako bi njihov skok bio bezbolan. Nažalost, na kraju nije sve ispalo kako treba. Najvažnije je da je američki državljanin na kraju živ, te da nije doživio neke teže povrede,“ kazao je za Klix.ba jedan od skakača.

Slična situacija se dogodila i prošle  godine kada je jedna turistkinja neslavno završila svoj skok u Neretvu. Prisjetite se u sljedećem videu kako je to izgledalo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije