Hronika

BH Telecom će dostaviti dokumente Tužilaštvu BiH

BH Telecom će dostaviti dokumente Tužilaštvu BiH
BH Telecom će dostaviti dokumente Tužilaštvu BiH

SARAJEVO - Kompanija "BH Telecom" saopštila je u petak da će Tužilaštvu BiH dostaviti svu dokumentaciju koja je od njih zatražena u okviru istrage o poslovanju ove firme.

Po nalogu Tužilaštva BiH, pripadnici SIPA u četvrtak su zatražili na uvid dokumentaciju "BH Telecoma". Iz ove kompanije i iz SIPA tvrde da nije bilo nikakvog upada ili pretresa prostorija ove firme.

"U 'BH Telecomu' se trenutno radi na kompletiranju tražene dokumentacije koja će, u skladu sa nalogom, biti dostavljena Tužilaštvu u predviđenom roku. O vrsti dokumentacije ne možemo davati komentare jer se ne želimo na bilo koji način miješati u rad Tužilaštva BiH", saopštili su iz "BH Telecoma".

U Tužilaštvu nisu željeli odgovoriti na pitanje zbog čega je pokrenuta istraga o poslovanju "BH Telecoma".

"U sklopu istražnih aktivnosti u predmetu 'BH Telecom' koje traju duže od dva mjeseca, Tužilaštvo BiH je saslušalo nekoliko svjedoka i angažovalo SIPA da izvrši određene provjere", rekla je Adisa Karačić iz Odjela za odnose s javnošću Tužilaštva BiH.

Glasnogovornik SIPA Kristina Jozić naglasila je da pripadnici ove agencije provode redovne aktivnosti u skladu s naredbom Tužilaštva BiH.

"Inspektori su dobili naredbu o prikupljanju dokumentacije i SIPA očekuje da nam iz 'BH Telecoma' dokumentaciju dostave, nakon čega ćemo Tužilaštvu poslati izvještaj o izvršenim provjerama", naglasila je Jozićeva.

Ni u SIPA ni u Tužilaštvu BiH nisu htjeli komentarisati nezvanične informacije da je istraga u 'BH Telecomu' otvorena zbog sumnji u nezakonitosti u vezi s javnim nabavkama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije