Hronika

Bajzbol palicama napadnut Josip Milić

Bajzbol palicama napadnut Josip Milić
Bajzbol palicama napadnut Josip Milić

MOSTAR - Predsjednika Unije neovisnih sindikata FBiH Josipa Milića danas su oko 14 sati bejzbol palicama pretukla dva nepoznatih mladića ispred Gimanzije "Fra Grga Martić" u Mostaru.

Prije fizičkog napada Milić je ispred škole, u kojoj radi kao profesor, našao svoje vozilo s probušenom gumom, najvjerojatnije nožem, što je prijavio policiji.

"Pozvao sam odmah policiju i čekao da dođu vulkanizeri. Bio sam kod Gimnazije, a jedan krupniji mladić s bejzbol palicom trčao je prema meni. Udario me palicom po vratu i glavi, ja sam mu uzvratio i odgurnuo ga. Palica mu je potom ispala i otišao je prema Gimanziji. Pošao sam prema njemu, ali onda je došao drugi mladić iz smjera Desete osnovne škole, te me gurnuo i ja sam pao. Onda me je udario bejzbol palicom po ruci te je pobjegao prema Desetoj osnovnoj školi, a prvi je pobjegao prema zgradi 'Mostarka'", objašnjava Milić.

Navodi kako bi jednog od njih mogao prepoznati, te da je riječ o mladićima dobi od 25 do 30 godina.

"Jasno mi je i mislim da je svakome u ovom gradu jasno ko stoji iza ovoga i čiji je ovo izrežirani napad bio", ustvrdio je Milić, koji je nakon napada otišao u Centar urgetne medicine Kliničke bolnice Mostar.

Težina povreda se još ne zna.

Podsjetimo, nakon nedavnih nasilnih protesta u Mostaru policija je privela Josipa Milića pod sumnjom da je učestvovao u protestima koji su rezultirali paljenjem više zgrada. Nakon privođenja, Unija neovisnih sindikata FBiH je održala konferenciju za novinare na kojoj je Josip Milić oštro napao HDZ i vlast u HNŽ-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije