Hronika

Banjalučanin (38) optužen za silovanje osmogodišnje kćerke

Banjalučanin (38) optužen za silovanje osmogodišnje kćerke
Banjalučanin (38) optužen za silovanje osmogodišnje kćerke

BANJALUKA - Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv D.M. (38) iz Banjaluke za polno nasilje nad osmogodišnjom kćerkom.

D.M. se tereti za produženo krivično djelo polnog nasilja nad djetetom, odnosno da je od 2008. godine do aprila ove godine, kada je slučaj otkriven, u više navrata seksualno zlostavljao osmogodišnju kćerku.

Optuženi se nakon potvrđivanja optužnice izjasnio da nije kriv, a u narednom periodu zakazan je početak suđenja, koje će zbog zaštite identiteta žrtve biti zatvoreno za javnost.

Upravo zbog zaštite identiteta djevojčice mediji ne smiju objaviti ni puni identitet optuženog, njenog oca.

Podsjetimo, slučaj je otkriven u aprilu, nakon ljekarskog pregleda osmogodišnje djevojčice u Kliničkom centru Banjaluka. Ljekari su utvrdili povrede unutrašnjih organa kod djevojčice, kao i vanjske povrede koje su bile nanesene, najvjerovatnije, predmetom.

Ljekari su odmah obavijestili policiju, koja je tokom istrage utvrdila da postoji osnovana sumnja da je otac seksualno zlostavljao osmogodišnju kćerku.

"Nezavisnim" je još ranije potvrđeno da su i u banjalučkom Okružnom sudu bili šokirani detaljima sprovedene istrage o zlostavljanju osmogodišnje djevojčice.

Djevojčici je sa nepune tri godine prvi put ukazivana pomoć u KC Banjaluka, ali tada ljekarima koji su je pregledali nije bilo ništa sumnjivo što bi moglo ukazati da je djevojčica bila zlostavljana.

Krivični zakon RS je za krivično djelo polnog nasilja nad djetetom, osnovni oblik u stavu jedan, predvidio raspon kazni od jedne do 10 godina zatvora.

Za svake druge kvalifikovane oblike ovog krivičnog djela propisana je kazna od najmanje 3 do najmanje 10 godina zatvora, pa i kazne dugotrajnog zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije