Hronika

Banjalučanin Bojan Koprena ubijen?

Banjalučanin Bojan Koprena ubijen?
Banjalučanin Bojan Koprena ubijen?

BANJALUKA - Policija sumnja da je Bojan Koprena (26) iz Banjaluke, koji je nestao 7. jula ove godine, ubijen, potvrdio je danas Radislav Jovičić, ministar unutrašnjih poslova RS.

Koprena je posljednji put viđen oko 21 čas u ugostiteljskom objektu "Krčma kod Roze" u mjestu Kola, kod Banjaluke, kada je napustio ovaj objekat i vozilom opel vektra, boje trula višnja, otišao u nepoznatom pravcu. Od tada ga niko nije vidio. 

Dva dana kasnije, tačnije 9. jula, kada je policiji prijavljen njegov nestanak, u zaseoku Udovčići pronađeno je zapaljeno njegovo vozilo.

Jovičić je kazao da je urađen veliki broj istražnih radnji, a nekoliko osoba je bilo na poligrafskom ispitivanju.

"Veoma teško je doći do određenih dokaza, Manjača je veliki prostor, veliki je broj jama pa je teško pronaći to lice. Sumnjamo da je to lice ubijeno, ali vidjećemo u narednom periodu kakav će rezultat biti", istakao je Jovičić.

Na poligrafu saslušano deset osoba

Mladen Marić, načelnik CJB Banjaluka, kazao je da je na poligrafu saslušano deset osoba, te da im najveći problem u istrazi predstavlja to što nestanak mladića nije odmah prijavljen.

Vijest da policija sumnja da je mladić ubijen šokirala je porodicu Koprena, koji kažu da ih niko nije obavijestio o tome.

"Od vas prvi put čujem sa se sumnja da je moj sin ubijen, niko mi nije rekao. Zvala me policija i samo, bez detalja, rekla da dođem sutra (srijeda) u devet sati u stanicu", kazao je Milenko Koprena, Bojanov otac.

Izvor blizak istrazi je ranije za "Nezavisne" kazao da je policija nakon Bojanovog nestanka zajedno sa psima tragačima četiri dana pregledala teren na Manjači. Međutim, nisu uspjeli ući u trag mladiću.

"Pronađena je i krv u separeu u pomenutom ugostiteljskom objektu 'Krčma kod Roze', a gdje je Bojan sjedio kada je zadnji put viđen, ali je nakon vještačenja utvrđeno da ne pripada njemu", kazao nam je ranije naš izvor.

Postojale su i spekulacije da je mladić nedavno viđen u banjalučkom marketu "As", ali kada je policija pregledala snimke, ispostavilo se da se radilo o lažnoj informaciji.
 


Povezana vijest:



Majka ima samo jednu želju - da joj sin bude pronađen

Nekoliko dana nakon misterioznog nestanka mladića uputili smo se njegovoj kući u mjestu Kola, kod Banjaluke, gdje nas je dočekala njegova uplakana majka, koja je imala samo jednu želju - da joj sin bude pronađen.

"Zadnji put sam se čula sa sinom 3. jula. U  ponedjeljak, 7. jula, Bojan je bio kod moje sestre u Zelenom viru, kod Banjaluke. Vraćajući se od nje, oko 19.10 je natočio gorivo i kupio sebi cigare i uputio se u 'Krčmu'", ispričala nam je tada Dušanka Koprena, majka nestalog mladića, dodajući da te večeri Bojan nije navraćao kod nje.

Kako je rekla, otišao je u taj restoran, poslao svojoj djevojci dopunu i od tada mu se gubi svaki trag.

"Mi smo primijetili da je nestao tek sutradan kada smo shvatili da nije otišao na posao. Muž je u srijedu otišao u policiju i prijavio nestanak", navela je ona, dodajući da je čula razne priče o nestanku sina, ali da se ni za jednu od njih nije ispostavilo da je tačna.

Dodala je da se pričalo da su u nestanak njenog sina umiješani vlasnik "Krčme kod Roze" i Bojanova djevojka Zaga.

Privođena njegova djevojka i vlasnik krčme

"Policija je odmah nakon nestanka privela njegovu djevojku i ispitivala je. Muž je čuo kako joj policija govori: 'Ko laže, ti ili Roza (nadimak vlasnika krčme)?" Čak sam čula da su se Zaga i Roza te večeri kada je Bojan nestao dopisivali, ali da su te poruke izbrisane. Međutim, policija je rekla da se može provjeriti njihova prepiska", rekla je Koprenova, dodajući da postoji mogućnost da su te poruke vezane za Bojanov nestanak.

Prema njenim riječima, Bojanova djevojka je od njega starija više od 20 godina.

"Nisam bila za tu njihovu vezu, ali sam je prihvatila zbog sina. Ne znam da li je ona umiješana u sve ovo, ali hoću da cijela istina izađe na vidjelo", završila je neutješna majka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije