Hronika

Banjalučanin Stojan Knežević Ćole pljačkaš ubijen u Jajcu

Banjalučanin Stojan Knežević Ćole pljačkaš ubijen u Jajcu
Banjalučanin Stojan Knežević Ćole pljačkaš ubijen u Jajcu

JAJCE - Policija u Jajcu u petak je potvrdila da je u obračunu nakon oružanih pljački zlatara 'Gabi' i 'Gold' u ovom gradu u četvrtak ujutro ubijen Banjalučanin Stojan Knežević (27) zvani Ćole.

Nakon te potvrde, u Banjaluku su u petak došli i kriminalistički inspektori Federalne uprave policije gdje su nastavili zajedničku istragu sa banjalučkim kolegama.

Identitet četvorice razbojnika koji su takođe učestvovali u pljački zlatara u Jajcu nije poznat, ali se kako je naveo naš izvor sumnja da su to osobe povezane sa ubijenim Kneževićem.

Izvor blizak porodici Knežević izjavio je u petak za 'Nezavisne' da je identitet potvrđen nakon što su policiji u Jajcu putem maila dostavljene fotografije Kneževića.

"Ove fotografije inspektori su uporedili sa beživotnim tijelom i identitet je bio utvrđen. Čekamo sad da prevezu tijelo u Banjaluku, kako bi ga porodica definitivno prepoznala", izjavio je blizak član porodice koji je zamolio da mu ne navodimo ime.

Podsjetimo, policija u Jajcu ubila je u četvrtak oko 3.30 časova ujutro razbojnika čiji identitet u prvi mah nije bio poznat.

Knežević je ubijen hicem u vrat, nakon oružane pljačke zlatara 'Gabi' i 'Gold', a koju je izvršio sa četvoricom saučesnika.

Razbojnici su se pred zlatare u strogom centru Jajca, ispod tvrđave, u ulici ZAVNOBiH, dovezli sa dva ukradena pasata.

Auta kako će istraga kasnije utvrditi, bili su ukradeni u Orašju i Gradačcu, a na jednom od auta bile su i registarske oznake iz Zenice.

Policija je razbojnike uhvatila na djelu, prilikom iznošenja metalnih sefova težine 900, odnosno 500 kilograma, a u kojima se nalazilo zlato.

Izvor 'Nezavisnih' blizak istrazi potvrdio je još ranije da je tokom obračuna ispaljeno blizu 50 hitaca između Kneževića i njegovog saučesnika koji je bio ranjen sa jedne strane, te policijske patrole koja je prva stigla na mjesto zločina sa druge strane.

Pucnjavu nalik na akcione filmove koja je iz sna trgla Jajčane vješto su iskoristila trojica razbojnika koji su se domogli pasata bordo boje i pobjegli prema Šipovu, gdje su sletili sa ceste, a zatim se razbježali po okolnim šumama.

Ubijeni Knežević od ranije je poznat policiji po izvršenju krivičnih djela.

Posljednji put je priveden u novembru prošle godine, nakon tuče u lokalu 'Del Capo' u centru Banjaluke, odnosno pucnjave u naselju Kočićev vijenac.

Tada je policija privela Damira Ostojića (35) koji je nakon fizičkog obračuna u 'Del Capu' pucao na Kneževića i njegovog prijatelja Jelenka Sjenicu (39) zvanog Ćelo.

U pucnjavi je ranjen Sjenica, dok je Knežević prošao bez povreda.

Ubijeni Knežević priveden je u oktobru prošle godine nakon krađe mercedesa 124 u Gradišci, vrijednog oko 5.000 KM.

Ova krađa dogodila se u Gradišci u Ulici Dejtonska, no kako je 'Nezavisnim' tada potvrđeno, u pitanju nije bila klasična krađa, već otimanje auta, jer vlasnik nije na vrijeme platio kamatu na ranije pozajmljeni iznos.

Nakon hapšenja, Sjenica i Knežević su pušteni na slobodu, ali ubrzo su se ponovo našli u novom sukobu sa zakonom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije