Hronika

Banjalučanin lažno prijavio da mu je ukraden audi iz Švedske, auto pronađen u Gradišci

Banjalučanin lažno prijavio da mu je ukraden audi iz Švedske, auto pronađen u Gradišci
Banjalučanin lažno prijavio da mu je ukraden audi iz Švedske, auto pronađen u Gradišci

BANJALUKA - Admir Dervišević (40) iz Banjaluke i Crninolog Raković (47) iz Gradiške uhapšeni su zbog sumnje da su izmislili krađu automobila, preko koje bi se dočepali novca od osiguranja.

Kako saznajemo, Dervišević se u srijedu oko 15 sati javio u jednu od banjalučkih policijskih stanica i prijavio da mu je u periodu od 17. do 19. oktobra s parkinga u Ulici Josifa Pančića u naselju Starčevica ukraden automobil audi A6, a koji je registrovan u Švedskoj.

Prijavu je preuzeo Sektor kriminalističke policije, tačnije Odsjek za kriminalne grupe, koji je veoma brzo ustanovio da automobil nije ukraden te da je prijava lažna, nakon čega je Dervišević istog dana uhapšen. Veoma brzo je otkriveno kako je osumnjičeni imao i saučesnika. U pitanju je pomenuti Raković, kojeg policija hapsi u Gradišci.

"Na osnovu naredbe Osnovnog suda Banjaluka, izvršen je pretres na dvije lokacije u Gradišci koje koristi R.C., da bi u garaži u Dejtonskoj ulici bilo pronađeno vozilo", saopšteno je iz Centra javne bezjednosti (CJB) Banjaluka.

Kako je rečeno u ovom centru, o svemu je obaviješten dežurni okružni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci.

On je naložio da se preduzmu sve potrebne mjere i radnje u cilju dokazivanja navedenih krivičnih djela, a da uhapšeni u zakonskom roku budu pušteni na slobodu i da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj.

Osumnjičenog R.C. uhapsili su policijski službenici Stanice javne bezbjednosti Gradiška i biće izvršeno ispitivanje na okolnosti izvršenja pomenutih krivičnih djela.

Dervišević će biti prijavljen Tužilaštvu za lažno prijavljivanje krivičnog djela i osiguraničku prevaru, dok se Rakovićeva uloga još ispituje.

Ovakvi i njima slični slučajevi gdje se na lak način pokušava doći do novca su česti.

Posljednji u nizu desio se krajem juna u Mrkonjić Gradu, kada je S.Đ. (38) iz Tomislavgrada prijavio da mu je ispred motela u ovoj opštini ukraden skupocjeni BMW X5. Policija ga je ubrzo razotkrila i shvatila da se radi o lažnoj prijavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije