Hronika

Banjalučanka varala prilikom registracije vozila

Banjalučanka varala prilikom registracije vozila
Banjalučanka varala prilikom registracije vozila

BANJALUKA - Policija je podnijela izvještaj nadležnom Okružnom tužilaštvu protiv Banjalučanke čiji su inicijali G.E. /29/ koja je osumnjičena da je uzimala novac za registraciju vozila, ali nije izvršavala obavezne uplate na račun javnih prihoda Srpske i novac zadržavala za sebe.

Izvještaj su, u okviru akcije “Uplatnica”, banjalučkom Okružnom tužilaštvu danas podnijeli pripadnici kriminalističke policije i Odjeljenja za pravne i kadrovske poslove Centra javne bezbjednosti Banjaluka, za krivično djelo zloupotreba povjerenja, rečeno je u ovom centru.

Tokom ove akcije, saslušan je veći broj svjedoka i prikupljeni dokazi koji ukazuju da postoje osnovi sumnje da je djelo izvršeno od 13. jula 2013. do 16. januara 2015. godine na štetu računa javnih prihoda Republike Srpske.

Banjalučanka G.E. osumnjičena je da je kao zaposlena u preduzeću za posredovanje u prodaji i registraciji vozila, s namjerom pribavljanja protivpravne imovinske koristi, uz punomoć od vlasnika vozila, preuzimala novac radi registracije vozila u Centru javne bezbjednosti Banjaluka, te nije izvršila obavezne uplate na račun javnih prihoda Srpske, zadržavajući određene novčane iznose za sebe.

Osumnjičena je prilikom registracije vozila prilagala neovjerene štampane uplatnice sa navedenim potrebnim iznosima po osnovu uplate poreza na vozilo, naknade za vodoprivredu, Auto-moto savez i putarinu, pričinivši za sada utvrđenu materijalnu štetu Budžetu Republike Srpske od oko 5.340 KM.

Pripadnici CJB Banjaluka, nastavljaju rad na ovom predmetu.

Novinska agencija Srna nezvanično saznaje da je izvještaj podnesen protiv Gordane Ernaut.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije