Hronika

Banjalučanke dolijale zbog ljubavnih prevara

Banjalučanke dolijale zbog ljubavnih prevara
Banjalučanke dolijale zbog ljubavnih prevara

PRIJEDOR - Policija iz Prijedora podnijela je izvještaj nadležnom tužilaštvu protiv Gordane Ćutković (37) i Milane Topalović (30) iz Banjaluke, koje su u telefonskim "ljubavnim prevarama" dva klijenta oštetile za 12.000 maraka.

One su nakon kriminalističke obrade puštene na slobodu, a sumnjiče ih da su u julu prošle godine stupile u kontakt s muškarcima čije su telefonske brojeve našle u ličnim oglasima, da bi potom svoje žrtve varale i uzimale im novac.

Prema informacijama iz CJB Banjaluka, "biznis" su dvije osumnjičene prevarantice obavljale tako da su lakovjerne muškarce putem objavljenog oglasa u kojima su oni tražili ljubavnu vezu ili bračnog partnera pronašle u Bijeljini i Banjaluci. Potom su im zakazivale ljubavne sastanake u Prijedoru.

Na tim ugovorenim sastancima žrtvama su govorile da su u dugovanjima koje navodno moraju hitno izmiriti ili zbog bolesti bliskih rođaka koji su u Beogradu ili zbog plaćanja zelenaških dugovanja. Žrtvama su se predstavljale drugim imenima, a potom s bogatim plijenom, u slučaju prevarenog Banjalučanina 8.800 maraka i Bijeljinca 3.200 maraka, pobjegle.

Iz Bijeljine je, kao što smo ranije pisali, žrtva prevare bio Zlatko S., mještanin naselja Janja. Lakovjerni čovjek je putem telefona uspostavio ljubavnu vezu s izvjesnom Jovonom Todorović, koja mu je preko žice obećala ljubav i poznanstvo, a nakon telefonskih kontakata ugovorila je i sastanak u Prijedoru. Umjesto nje na sastanak sa Zlatkom S. došla je izvjesna Vesna, koja je ovog Bijeljinca nagovorila da plati kaparu od 3.200 maraka kako bi njenu prijateljicu Jovanu navodno spasili iz zelenaškog ropstva. Da sve bude zanimljivije, Vesna je Zlatku ponudila i sastanak kod advokata, čija se kancelarija, kako mu je rekla, nalazi kod prijedorske željezničke stanice. Tu je navodno trebalo da se pojavi i njena prijateljica, kako bi njih dvoje potpisali i ovjerili ugovor o pozajmici, koja je Zlatku S. trebalo da bude ubrzo vraćena. On je novac dao, a potom otišao do željezničke stanice. Na mjestu dugo očekivanog sastanka i susreta sa svojom ljubavi preko telefonske žice nije bilo ni Jovane i Vesne, a ni advokata. Cijeli slučaj prevareni mještanin Janje prijavio je prijedorskoj policiji, koja je još u julu pokrenula istragu u ovom slučaju prevare. Priču o ljubavnim jadima Zlatka S. tada je novinarima potvrdio i bijeljinski advokat Duško Tomić, čiji je Zlatko prijatelj.

Tomić je tada rekao da je Zlatko S. namjeravo da potraži bračnu partnericu i putem oglasa u novinama. Do njegovog broja telefona tako su došle i osumnjičene prevarantice iz Banjaluke. Prevareni Zlatko S. uspio je tada da nacrta lik žene koja se s njim našla u Prijedoru i taj crtež je predao policiji.

Zbog osnova sumnje da su se osumnjičene prevarantice i ranije bavile ovim "unosnim biznisom", policija iz Prijedora je pozvala sve građane koji su na sličan način ojađeni da tako nešto prijave policiji uz zagarantovanu anonimnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije