Hronika

Banjaluka: Dodigova tvrdi da su je kolege spasile od Mirošljevića

Banjaluka: Dodigova tvrdi da su je kolege spasile od Mirošljevića
Banjaluka: Dodigova tvrdi da su je kolege spasile od Mirošljevića

BANJALUKA - Prodekan za nastavu Arhitektonsko-građevinskog fakulteta (AGF) u Banjaluci Maja Dodig, koju je, kako tvrdi napao odbornik NDP-a u Skupštini grada Banjaluka Vladimir Mirošljević, rekla je da su je samo sreća i kolege spasile od fizičkog napada.

Ona ističe da je "odbila da Mirošljevićevog sina preko veze upiše na prvu godinu studija, nakon čega su joj Mirošljević i drugi članovi njegove porodice prijetili da će ubiti nju i njenu porodicu, te da ju je on lično 1. septembra brutalna napao".

"Sekretar Fakulteta uspjela je da stane između mene i Mirošljević i spriječi da me i fizički napadne. Ipak, on je konstantno koristio neprimjerene i uvredljive izraze i klevete, uz koje je ponavljao da će oduzeti život meni i mojoj porodici, psovao mi mrtvog oca", rekla je Dodigova za "Pres Republike Srpske".

Dodigova navodi da joj je Mirošljević govorio da je on zbrinuo svoju prodicu i da će nju "bez problema odrobijati".

Ona tvrdi da je napadnuta zbog toga što nakon prvog upisnog roka nije pristala da Mirošljevićevom sinu pokloni jedan bod.

Odbornik Mirošljević, koji je ljekar u banjalučkom Kliničkom centru, negira da je došlo do fizičkog napada i tvrdi da je to bila "žučna rasprava sa jednom zloćom od žene", javljaju banjalučki mediji.

Mirošljević priznaje da su pale teške riječi sa obje strane, ali i ističe da se ništa više od toga nije dogodilo. On navodi da je, kao svaki drugi roditelj, samo reagovao na počinjenu nepravdu.

U Centru javne bezbijednosti (CJB) Banjaluka potvrđeno je da je Policijskoj stanici Obilićevo podnesena prijava da je jedan muškarac prijetio profesorki na Arhitektonsko-građevinskom fakultetu.

“Rad po ovoj prijavi od 1. septembra je u toku, kao i dokumentovanje događaja", istakli su u CJB.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije