Hronika

Banjaluka: Načelnica priznala da je uzela mito

Banjaluka: Načelnica priznala da je uzela mito
Banjaluka: Načelnica priznala da je uzela mito

BANJALUKA - Gordana Trninić, šef Odjeljenja organizacije pružanja zdravstvene zaštite i centralnog održavanja higijene u Univerzitetskoj bolnici Klinički centar Banjaluka, koja je uhapšena zbog krivičnog djela trgovina uticajem, sklopila je sporazum o priznanju krivice, kojim je predviđena kazna od 22.000 KM.

To je iz Specijalnog tužilaštva RS saopšteno danas, dan nakon što su Trninićevu uhapsili pripadnici MUP-a RS zbog sumnje da je, koristeći službeni položaj, zahtijevala novac kako bi jedno lice bilo primljeno na radno mjesto medicinskog tehničara u UBKC Banjaluka.

"Osumnjičena je u potpunosti priznala izvršenje krivičnog djela koje joj se stavlja na teret, zbog čega Specijalno tužilaštvo RS nije predložilo određivanje pritvora", navela je Dragica Tojagić, stručni savjetnik za administrativno-personalne poslove i odnose s javnošću u Specijalnom tužilaštvu RS.

Kod Trninićeve je tokom hapšenja, kako je potvrđeno, pronađeno i oduzeto 5.000 maraka.

Iz UBKC Banjaluka je saopšteno da nisu zvanično obaviješteni o ovim istražnim radnjama MUP-a RS.

"S obzirom na činjenicu da je zvanično obavještenje od izuzetne važnosti za dalje postupanje s pomenutim licem, UBKC Banjaluka je zvanično uputila dopis MUP-u RS kojim traži predmetne informacije", saopštili su iz Službe za odnose s javnošću UBKC Banjaluka.

Kako dodaju, nakon zaprimljenog zvaničnog obavještenja, UBKC Banjaluka će preduzeti odgovarajuće zakonske mjere u skladu s ovlaštenjima i internim aktima ove ustanove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije