Hronika

Banjaluka: Nožem i stolicom na policajce

Banjaluka: Nožem i stolicom na policajce
Banjaluka: Nožem i stolicom na policajce

BANJALUKA - U Banjaluci su lišene slobode dvije osobe zbog napada na policijske službenike.

Napad se dogodio juče, tokom policijske intervencije u jednom ugostiteljskom objektu, u ulici Branka Majstorovića u Banjaluci, u kojem su u protekla dva dana dvojica napadača razbila šajbu na pomenutom lokalu i ''lap top'', te da su upotrebom noža prijetili prisutnima.

„Izlaskom na lice mjesta policijski službenici su zatekli dvojicu napadača u vidno alkoholisanom stanju koji su odbili da postupe po naređenju policije da napuste objekat, te su uzeli nož i stolicu s namjerom da pruže otpor policijskim službenicima“, saopšteno iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka.

Zbog postojanja sumnje da će nastaviti s narušavanjem javnog reda i mira, pomenute osobe su brzom intervencijom policijskih službenika, uz upotrebu sredstava sile, lišene slobode i privedene u službene prostorije, gdje je utvrđeno da se radi o D.Z. i J.M., obojici iz Banjaluke.

Alkotestiranjem je utvrđeno da D.Z. ima 1,36 g/kg, a J.M. 1,18 g/kg alkohola u krvi.

Od njih je oduzet nož, a nakon izvršene kriminalističke obrade biće pušteni na slobodu.

Protiv D.Z. i J.M. bit će podnesen izvještaj zbog počinjenih krivičnih djela ''ugrožavanje sigurnosti'' i ''ometanje službene osobe u vršenju službene radnje'', kao i zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju i municiji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije