Hronika

Banjaluka: Poginuo inspektor MUP-a RS

Banjaluka: Poginuo inspektor MUP-a RS
Banjaluka: Poginuo inspektor MUP-a RS

BANJALUKA - Jugoslav Grmaš (42), krim-inspektor MUP-a RS iz Laktaša, poginuo je, a njegov prijatelj i takođe krim-inspektor Aleksandar Bojanić iz Laktaša teško je povrijeđen u subotu naveče u saobraćajnoj nesreći na lokalnom putu Ledenice - Kola, na Manjači.

Grmaš, inače otac troje djece, poginuo je na mjestu nesreće u selu Kola, kada je automobil koji je vozio njegov pašo Bojanić sletio s ceste.

U policiji su potvrdili da je do nesreće došlo kada je Bojanić izgubio kontrolu nad pežoom 106. Nakon što je izgubio kontrolu nad autom, pežo je izletio s ceste, polomio ogradu pored puta i prevrnuo se.

Grmaš je, kako su ispričali mještani, ispao iz auta, a zatim ga je u prevrtanju auto prikliještilo.

Bojanić je s teškim povredama prevezen u banjalučki Univerzitetski klinički centar (UKC).

Kolege iz Laktaša za nastradalog Grmaša, oca troje djece, imali su samo riječi hvale, dodavši kako je on bio primjer za ostale

Iz UKC-a je danas saopšteno da je nakon ukazane pomoći zdravstveno stanje Bojanića stabilno.

Sanja Guzina, dežurni tužilac, kratko je danas izjavila da je tužilašvo o nesreći obaviješteno u subotu oko 20.30.

"Uz prisustvo tužioca, policija je obavila uviđaj. Naređeno je sprovođenje svih radnji i vještačenja kako bi bio utvrđen tačan uzrok nesreće", navela je ona.

Prema informacijama do kojih su došle "Nezavisne", nesreći su kumovali brzina, klizav kolovoz i šljunak pored ceste, na koji je naletio vozač pežoa.

"Pored ceste ima malo šljunka i to je najvjerovatnije omelo vozača. Auto je zatim 'zaplesao' i izletio s ceste kao katapult, polomio ogradu i završio na ovoj travi", ispričao je Milodrag Gajić, u čije dvorište je uletio pežo.

Gajić je dodao da je odmah sa djecom pritekao u pomoć povrijeđenima, ali da Grmašu nije bilo spasa.

"Pokušali smo ga oživjeti, ali grudni koš mu je bi smrskan, a vidjelo se da ima i teške povrede po cijelom tijelu. Vozač je takođe bio teže povrijeđen, ali je komunicirao s nama i sjećam se da je cijelo vrijeme dozivao ovog drugog s: 'Pašo, pašo'", ispričao je Gajić.

Aleksandar Bojanić iz Laktaša, takođe krim-inspektor, teško povrijeđen

Izvor "Nezavisnih" iz CJB Banjaluka ispričao je da su Grmaš i Bojanić u subotu radili na imanju kod Bojanića i da su krenuli kući.

Ovaj izvor je dodao da se s njima, ali u drugom autu, kući vraćala i Bojanićeva sestra.

"Nesreća se desila kada je Bojanić pretekao auta, između ostalog i auto u kojem je bila njegova sestra", ispričao je izvor blizak CJB Banjaluka.

Mještani su ispričali da su Grmaš i Bojanić u subotu svratili i na veliki narodni zbor kod crkve u Klisini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije