Hronika

Banjaluka: Prepoznajete li pljačkaša zlatare? (Foto)

Banjaluka: Prepoznajete li pljačkaša zlatare? (Foto)
Banjaluka: Prepoznajete li pljačkaša zlatare? (Foto)

BANJALUKA - Banjalučka policija još traga za nepoznatim mladićem koji je 6. avgusta, oko devet časova, pokušao da opljačka zlataru "Kuprešak" u tržnom centru "Merkator", u banjalučkom naselju Borik.

"Nezavisne" su u posjedu fotografija snimljenih kamerom za video nadzor, a iz CJB Banjaluka apeluju na građane da, ukoliko su prepoznali lopova sa slika, pozovu policiju na broj 122.

"Izvršilac je starosti oko 25 godina, mršavije konstitucije, zelenih sitnijih očiju. U trenutku pokušaja razbojništva na sebi je imao duks sive boje, dugih rukava, sa kapuljačom. Na glavi je imao crnu motociklističku kacigu. Moped kojim je došao ima manji kroser, crne boje, sa viljuškom ovalnog oblika. Zadnji točak motocikla je manji od prednjeg", otkrio je "Nezavisnim" izvor blizak istrazi.

Muškarac kojeg smo opisali je pokušao da opljačka zlataru "Kuprešak", ali su ga u tome spriječili vlasnik zlatare i radnica. Kada je ušao u zlataru, pištolj je uperio u radnicu A.P. i rekao joj da se odmakne.

Potom je izvukao policu sa nakitom, koju je planirao da istrese u kesu i džepove. Sve to je, međutim, primjetio vlasnik zlatare, koji je sjedio u obližnjem kafiću.

On je odmah dotrčao u zlataru i napao pljačkaša, a u tome mu je pomogla i radnica. Pri rvanju lopovu je ispao okvir sa mecima iz oružja, poslije čega je on uspio da se izvuče i pobjegne bez plijena.

Pokušaj pljačke odigrao se pred većim brojem svjedoka, prolaznika i radnika iz drugih poslovnica. Sve te okolnosti, međutim, još uvijek nisu rezultirale pronalaskom i hapšenjem lopova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije