Hronika

Banjaluka: Radnica izlažirala pljačku kladionice

Banjaluka: Radnica izlažirala pljačku kladionice
Banjaluka: Radnica izlažirala pljačku kladionice

BANJALUKA - Tanja Ćurlić (28), radnica kladionice "Astra" iz Banjaluke, privedena je nakon što je policija utvrdila da je u aprilu ove godine lažno prijavila da ju je na radnom mjestu opljačkao naoružani razbojnik.

Naime, Ćurlićeva je 29. aprila oko 21.20 pozvala policiju i rekla da ju je razbojnik koji nije bio maskiran napao u kladionici kod banjalučke Gimnazije, udario šakom u glavu i ukrao 2.045 KM pazara. Nakon prijave, policija je obavila uviđaj i pokrenula istragu.

Tokom istrage policija je utvrdila da je Ćurlićeva fingirala pljačku kako bi se domogla novca.

Ujedno je priveden i "razbojnik" Đuro Grubor (22) iz Banjaluke, koji je, kako bi pljačka bila što uvjerljivija, Ćurlićevu opalio šakom u glavu.

U kući osumnjičenog Grubora policija je pronašla crnu jaknu, koju je "razbojnik" nosio tokom pljačke.

Nakon kriminalističke obrade Ćurlićeva i Grubor su pušteni da se brane sa slobode.

Priveden i Đuro Grubor, koji je, kako bi pljačka bila uvjerljiva, Ćurlićevu udario šakom u glavu

Protiv osumnjičenih podnesen je izvještaj Okružnom tužilaštvu Banjaluka zbog lažnog prijavljivanja krivičnog djela i pomaganja u izvršenju krivičnog djela.

Radne koleginice Ćurlićeve izjavile su za "Nezavisne" da su šokirane konačnim razultatom istrage.

"Tanja je majka maloljetnog djeteta i ne znam zašto joj je sve ovo trebalo. Kada se dogodilo razbojništvo, ohrabrivali smo je da ne brine previše, a sada smo saznali da je ona to sve 'zakuvala'. Žalosno je to, ipak je trebalo da misli na dijete i supruga, koji je dobar čovjek", ispričala je koleginica osumnjičene koja je željela ostati anonimna.

Komentar nadležnih u kladionici "Astra" u petak nismo dobili, telefoni registrovani na ovu kladionicu su isključeni, a ne postoji broj centrale kladionice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije