Hronika

Banjaluka: Svaki treći kontrolisani vozač pod dejstvom alkohola

Banjaluka: Svaki treći kontrolisani vozač pod dejstvom alkohola
Banjaluka: Svaki treći kontrolisani vozač pod dejstvom alkohola

BANJALUKA - Od kontrolisanih 610 vozača na području koje pokriva Centar javne bezbjednosti /CJB/ Banjaluka, kod 257 je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu, rečeno je Srni u Centru.

Portparol CJB Banjaluka Marija Markanović rekla je Srni da su pripadnici ovog centra akciju "Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola i opojnih droga u organizmu" sproveli od 25. do 28. februara.

Markanovićeva je istakla da je tokom ovog vremenskog perioda na području CJB Banjaluka kontrolisano 908 učesnika u saobraćaju.

Kod šest vozača je utvrđeno prisustvo alkohola veće od dva promila alkohola u organizmu, a kod jednog vozača utvrđeno je prisustvo droge u organizmu.

Osim toga, sankcionisano je i 208 ostalih prekršaja, a 87 lica je lišeno slobode do istrežnjenja ili oporavka.

"CJB Banjaluka apeluje da učesnici u saobraćaju poštuju zakonske odredbe, prilagođavaju vožnju uslovima na kolovozu, da ne počinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, te da koriste bezbjednosni pojas, poštuju propisanu brzinu, da poštuju zakonske obaveze u pogledu posjedovanja i korištenja zimske opreme", rekla je Markanovićeva.

Ona je apelovala da vozači u saobraćaju učestvuju sa tehnički ispravnim vozilom i tako zaštite sebe, ali i druge učesnike u saobraćaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije