Hronika

Banjaluka: Teška saobraćajna nesreća, 10-godišnji dječak bez svijesti

Banjaluka: Teška saobraćajna nesreća, 10-godišnji dječak bez svijesti
Banjaluka: Teška saobraćajna nesreća, 10-godišnji dječak bez svijesti

BANJALUKA - Desetogodišnji Milan P. iz Vrbanje, teško je povrijeđen u nezgodi danas poslijepodne u ulici Rade Radića u naselju Zeleni vir.

Dječaka je u trenutku kada je prelazio magistralni put Banjaluka- Teslić, udario automobil "audi" karavan za čijim volanom se nalazio Radenko Moravac (50) iz Čelinca.

O jačini udesa govori podatak da je vozač audija više desetina metara nosio dječaka na haubi, a zatim se zaustavio.

Očevici su ispričali da je dječak udaren u trenutku kada je pokušao preći magistralni put. "Dječak je izašao iz dvorišta i sačekao da prođe automobil iz pravca Banjaluke prema Čelincu. Nakon toga je pokušao preći cestu, ali ga je u tom trenutku udario automobil koji je došao iz suprotnog pravca, odnosno iz pravca Čelinca", ispričao je očevidac koji je želio ostati anoniman. "Nezavisnim" je potvrđeno da su teško povrijeđenom dječaku prvi su u pomoć pritekli ljekari koji su se slučajno zatekli na mjestu nesreće i spasili ga da se ne uguši, a zatim je kolima Hitne pomoći prebačen u KC Banjaluka.

Prema riječima ljekara iz Klinike za anesteziju i intenzivno lijecenje dr Vere Gazdic pacijent P.M. (2004) je u saobraćajnoj nesreci zadobio povredu glave. Pacijent je u komi, intubiran i priključen na aparate za disanje. Kompletna dijagnostika je još u toku, a sve dalje prognoze su neizvjesne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije