Hronika

Banjaluka: Za 2.000 KM "nabavila" lažnu diplomu srednje škole

Banjaluka: Za 2.000 KM "nabavila" lažnu diplomu srednje škole
Banjaluka: Za 2.000 KM "nabavila" lažnu diplomu srednje škole

NOVI GRAD - Gojko Ćopić (57), iz Novog Grada, osumnjičen je da je lažnom diplomom o završenoj srednjoj školi pokušao da se 2013. godine zaposli kao nastavnik praktične nastave u lokalnom Srednjoškolskom centru "Đuro Radmanović", saznajemo iz policijskih izvora.

Spornu ispravu, kako dodaje naš izvor, za 2.000 maraka mu je pribavila sugrađanka Ana Gvozden (66), koja je osumnjičena da je nabavila i krivotvorenu diplomu srednje medicinske škole i potvrdu o pripravničkom radnom stažu za Ivanu V. (29), a na osnovu koje je ona uspjela da se zaposli kao njegovatelj u Njemačkoj.

Gordana Vujanović, direktor Srednjoškolskog centra "Đuro Radmanović", kazala nam je da je Ćopić kod njih 2013. godine konkurisao za radno mjesto nastavnik praktične nastave - bravar, ali da nije primljen, odnosno da nije radio nijedan dan u ovoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi.

Kako su saopštili iz CJB Prijedor, u kojem su rasvijetlili ovaj slučaj, riječ je o akciji kodnog naziva "Falsifikat", koju su sproveli pripadnici Policijske stanice Novi Grad, u saradnji s banjalučkim Okružnim tužilaštvom.

Marija Matić, portparol CJB Prijedor, potvrdila je da je izvršen pretres kuća i pomoćnih objekata u vlasništvu osumnjičenih, te da su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji će biti korišteni kao dokazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije