Hronika

Beriću i Saviću jednomjesečni pritvor zbog pokušaja ubistva Šakote

Beriću i Saviću jednomjesečni pritvor zbog pokušaja ubistva Šakote
Foto: Ilustracija | Beriću i Saviću jednomjesečni pritvor zbog pokušaja ubistva Šakote

BANJALUKA - Banjalučki Okružni sud odredio je jednomjesečni pritvor Nenadu Beriću (36) i Aleksandru Saviću (37) iz Banjaluke zbog sumnje da su počinili krivično djelo pokušaj teškog ubistva banjalučkog profesor Spase Šakote i izazivanje opšte opasnosti.

Sud Beriću stavlja na teret i krivično djelo trgovina uticajem, a pritvor je određen do 4. novembra računajući dan hapšenja, rečeno je u sudu. 

Pritvor je određen zbog opasnosti da će osumnjičeni uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili pomagače. 

Mjere pritvora određene su i zbog opasnosti da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo ili da će završiti započeto, kao i zbog toga što je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža. 

Berić i Savić su u utorak, 3. oktobra, oko ponoći podmetnuli četiri bombe pod Šakotin automobil, koji je bio parkiran ispred zgrade u kojoj stanuje profesor. 

Bombe su eksplodirale sljedećeg dana oko 10.30 časova kada je Šakota pokrenuo automobil. 

Šakota je u ovoj eksploziji lakše povrijeđen, a osim njega povrijeđen je i slučajni prolaznik. Njima je ukazana ljekarska pomoć u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske, nakon čega su pušteni na kućno liječenje. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije