Hronika

Bivši supružnici u zelenaškom trouglu

Bivši supružnici u zelenaškom trouglu
Foto: N.N. | Bivši supružnici u zelenaškom trouglu

PRIJEDOR, BRČKO - Zbog sumnje da su zelenašili policija je uhapsila bivše supružnike, Prijedorčane Gorana Kneževića (44) i Sanju Knežević (38), ali i Tomislava Mastikosu (42) iz Brčkog.

Pali su u jučerašnjoj akciji "Loan", u režiji Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS i Policijske uprave Prijedor.

"Nezavisne" nezvanično saznaju da se sumnja da je ovaj trojac ojadio desetine građana, većinom iz Prijedora, koji su oštećeni za stotine hiljada maraka.

Nezvanično saznajemo da je Goran Knežević, inače stari poznanik policije, uhapšen u jednom od popularnijih kafiću u srcu grada, a u Prijedoru je pala i Sanja, dok je Mastikosa priveden u Brčkom.

"Knežević je upao u zamku kad je došao u kafić, gdje ga je čekala jedna osoba, vjerovatno dužnik, koji je, vjeruje se, htio da mu vrati pare", pojašnjava naš izvor.

U kafić su upali policajci te uhapsili Kneževića, kod kojeg je i pronađena veća svota novca. Sumnja se da je upravo on vođa ove grupe, ali i organizator. Sumnja se, takođe, da je upravo on prijetio građanima nakon što su im pare posuđivane uz ogromne kamate.

Sagovornik "Nezavisnih" iz Prijedora podsjeća da trzavice između Gorana i Sanje traju već duže vrijeme.

"Prije nekoliko mjeseci policajci su u njegovom stanu pronašli veliku količinu oružja. Stan mu je pretresen nakon što je prijetio Sanji, a tada su mu oduzeta tri pištolja, jedna automatska puška, 510 metaka, dvije ručne bombe i jedna zolja", podsjeća naš izvor, te dodaje da je zbog toga Kneževiću bio određen pritvor.

Goran Mikanović, načelnik Sektora kriminalističke policije PU Prijedor, izjavio je da je ova akcija pokrenuta nakon što su policajci došli do operativnih saznanja.

"Akcija traje unazad četiri do pet mjeseci. U toku kriminalističke obrade ćemo utvrditi okviran ili tačan iznos štete koja je nastupila", rekao je Mikanović.

Dodao je da su osumnjičeni davali u zajam građanima veliki iznos novca, i to uz enormno visoke kamate.

Dalibor Ivanić, načelnik Policijske uprave Prijedor, izjavio je da su uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i po naredbi sudije tamošnjeg Osnovnog suda, pretreseni stambeni objekti osumnjičenih.

"Oštećen je veliki broj građana, ali mi i ovim putem pozivamo, ukoliko ima još oštećenih Prijedorčana, da to prijave policiji jer zelenaštvo građani prijavljuju rijetko ili nikako. Stvaran broj oštećenih je možda i veći od onog kojim mi sada raspolažemo", naglasio je Ivanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije