Hronika

Blizanci privedeni zbog napada na policajce

Blizanci privedeni zbog napada na policajce
Foto: N.N. | Blizanci privedeni zbog napada na policajce

BRATUNAC - Braća blizanci Milisav i Miroslav Lukić (37) iz Bratunca pušteni su danas na slobodu nakon što su u petak privedeni jer su verbalno i fizički napali dvojicu policajca, koji su zbog toga zatražili ljekarsku pomoć.

Policajci su, kako su nam danas rekli iz PU Zvornik, pušteni na kućno liječenje, a protiv braće Lukića zbog počinjenog krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti nadležnom tužilaštvu biće podnesen izvještaj.

Sve se, kako su saopštili iz policije, dešavalo oko 1.15 na Trgu Miloša Obilića u Bratuncu.

Naime, kako su nam rekli u policiji, jedan od dvojice braće verbalno je napao policajce uz galamu i vrijeđanje, nakon čega je došao njegov brat. Potom su blizanci i fizički napali policijske službenike.

"Dvojica policijskih službenika su tom prilikom zadobila tjelesne povrede, nakon čega im je ukazana ljekarska pomoć u Domu zdravlja u Bratuncu", navode iz PU Zvornik.

U policiji kažu da su braća odbila da se podvrgnu alko-testiranju, iako su bili u vidno alkoholisanom stanju.

Milisav Lukić danas je za "Nezavisne" rekao da ni on ni njegov brat nisu ni dotakli policajce, te da su njih policijski službenici tukli dok su bili privedeni.

Milisav kaže da je on vlasnik ugostiteljskog objekta "Tamo daleko" u Bratuncu te da je u svemu posrijedi hajka na njega da mu se zatvori lokal.

Krajem prošle godine, kako kaže, zatvoren mu je lokal, a kada je u policiju otišao da zatraži objašnjenje "ko mu je smjestio", tvrdi da je dobio batine.

"Sinoć je policijac koji je mene tada šamarao u policijskoj stanici prišao mom bratu i govorio mu ružne riječi, a potom i nasrnuo na njega. Pritekao sam mu u pomoć, ali sam i ja dobio batine", kaže Lukić i dodaje da su policajci bili u Domu zdravlja, ali da se brat i on nisu fizički obračunavali s njima.

Ističe da su, nakon što su tokom vikenda privedeni, obojica dobili batine u stanici.

"Mi smo se branili ćutanjem, jer smo angažovali advokata koji će nas zastupati. Oni su izašli u javnost s tim da je moj brat njega tukao, ali uopšte nije ni pipnuo nikoga", tvrdi Lukić.

O ovom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, a braća Lukići pušteni su dok policija nastavlja sa dokumentovanjem predmeta.

Podsjećamo, u posljednje vrijeme često su evidentirani napadi na policijske službenike u BiH, a nadležni rade na utvrđivanju odgovornosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije