Hronika

Bombaš iz Velike Kladuše u bolnici pod policijskim nadzorom

Bombaš iz Velike Kladuše u bolnici pod policijskim nadzorom
Bombaš iz Velike Kladuše u bolnici pod policijskim nadzorom

VELIKA KLADUŠA - Emir Pajazetović, koji je jutros u Velikoj Kladuši aktivirao eksplozivnu napravu u diskoteci ‘’EX'' pri čemu je povrijeđeno više od 30 osoba, oporavlja se u bihaćkoj bolnici i pod stalnim je policijskim nadzorom, potvrđeno je u MUP-u USK.

"Očekuje se u toku dana odvođenje u MUP lica koje je aktiviralo eksplozivnu napravu. On ima status osobe lišene slobode. Istraga u ovom slučaju je još uvijek u toku. Uzimaju se izjave očevidaca i nastoji se utvrditi kako je tačno došlo do ovog događaja", rekao je u izjavi za Klix.ba Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK.

Ističe da je do sada u Kantonalnu bolnicu "Dr Irfan Ljubijankić" u Bihaću primljeno 26 osoba, te da je stanje jedne osobe koja je zadobila teže tjelesne povrede sada stabilno.

Pajazetović je eksplozivnu napravu bacio u masu bez ranijeg upozorenja, a Šiljdedić je pojasnio kako napadač nije povrijeđen u samoj eksploziji nego u ranijem fizičkom obračunu sa osobama zaduženim za obezbjeđenje objekta.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK) Ale Šiljdedić rekao je u izjavi za Anadoliju da slučaj poput jutrošnjeg aktiviranja eksplozivne naprave u Velikoj Kladuši na prostorima tog dijela Bosne i Hercegovine dosad nije zabilježen.

Vezane vijesti:

Emir Pajazetović bacio bombu u diskoteci u Velikoj Kladuši

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije