Hronika

Bombaš saslušan, jedan ranjeni u komi

Bombaš saslušan,  jedan ranjeni u komi
Bombaš saslušan, jedan ranjeni u komi

BIHAĆ - Emir Pajazetović (30) iz Velike Kladuše, koji je u nedjelju oko 3.30 u diskoteci "Ex" u ovom gradu ručnom bombom teže i lakše ranio 32 osobe, juče je priveden i saslušan u Tužilaštvu USK.

Indira Ćuk, tužiteljica koja vodi ovaj slučaj, kazala je da će poslije saslušanja osumnjičenog odlučiti da li će biti predložen pritvor.

Prema informacijama iz Kantonalne bolnice u Bihaću juče je operisan Denis Delalić (36), koji je prilikom eksplozije bombe ranjen u glavu i grudni koš, te se i dalje nalazi u komi.

Poslije obavljene operacije njegovo zdravstveno stanje je i dalje kritično i liječnici se bore za njegov život, potvrdila je Maja Hadžimehmedović, portparol ove zdravstvene ustanove.

Dodala je da je zdravstveno stanje ostalih pacijenata stabilno, te se oni oporavljaju od posljedica ranjavanja.

Inače, od ukupno 26 povrijeđenih koji su dovezeni u bolnicu, 19 ih je zadržano na liječenju, dok su ostali pušteni kućama. 

Zasad je nepoznato kako je Pajazetović, koji je odranije poznat policiji, uopće bio na slobodi s obzirom na teška krivična djela koja je ranije počinio.

Naime, on je prije dvije godine bacio bombu u kafić "Kakadu" u Velikoj Kladuši. Tada je zamolio goste da izađu iz lokala, nakon čega je bombu aktivirao, te je bacio iza šanka lokala. Tom prilikom niko nije stradao. Policiji je odranije poznat i po teškim krivičnim djelima razbojništva, a prema nezvaničnim informacijama nedavno je nožem povrijedio jednu osobu u Velikoj Kladuši. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije