Hronika

Bombom na kuću osumnjičenog za ubistvo

Bombom na kuću osumnjičenog za ubistvo
Bombom na kuću osumnjičenog za ubistvo

SARAJEVO - Zasad nepoznati napadač ujutros je, u sarajevskom naselju Breka, bacio bombu na kuću u kojoj živi Izudin - Izo Tahirović (26), osumnjičeni za ubistvo Mirze Raščića (26), navijača Fudbalskog kluba Željezničar.

Snažna eksplozija probudila je mještane u 4.45, povrijeđenih nije bilo, ali je na napadnutom objektu, u Ulici Rušida Prgude na broju 27, nastala šteta od gelera.

Iz MUP-a KS kazali su da izvršilac ovog krivičnog djela nije poznat, te da je u toku potraga za napadačem, a stanari kuće ispričali su da ih je incident jako uplašio.

Inače, policija je nekoliko puta pretresala ovu kuću, budući da im je Tahirović odranije poznat po krivičnim djelima.

On je uhapšen 17. aprila zbog sumnje da je veče ranije u sarajevskom naselju Grbavica, tačnije u prostorijama koje koristi Udruženje navijača FK Željezničar, usmrtio Raščića.

Iako je kobne večeri Hitna pomoć brzo stigla na mjesto događaja, ranjeni mladić je izgubio bitku za život, te je preminuo na putu prema bolnici.

Prema izjavama očevidaca, unutar prostorija Udruženja navijača FK Željezničar neposredno prije ubistva došlo je do svađe.

Tahirović se tada, kako je objavljeno, potukao sa Amarom Zulićem, a potom je otišao iz prostorija Udruženja, zatim se vratio i pucao u Raščića, s tim što je, kako se spekuliše, zapravo htio da upuca Zulića.

Tahirović je i 2009. godine uhapšen, i to zajedno sa Sanjinom Handžićem, u čijem su stanu tada pronađeni droga i novac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije