Hronika

Boro Savić ranjen na zboru u Slatini kod Laktaša

Boro Savić ranjen na zboru u Slatini kod Laktaša
Boro Savić ranjen na zboru u Slatini kod Laktaša

BANJALUKA- Policija je privela braću Dinu (21) i Denija (25) Vekić iz Banjaluke, zbog sumnje da su u petak iza ponoći tokom Petrovdanskog zbora u Slatini kod Laktaša ranili Boru Savića (24).

Pucnjava i ranjavanje se dogodilo za improvizovanim šankom ispred crkve  u Slatini, nakon svađe i naguravanja između grupe mladića u kojoj je bio Savić, te dvojice osumnjičenih.

Nakon što su upucali Savića, braća su pobjegli, a policija ih je uhapsila u petak oko 10.30 časova u banjalučkom naselju Starčevica. Policija je zbog okršaja prekinula zbor u Slatini.

Mještani pričaju da je prvo došlo do guranja i koškanja tokom zbora, što je zasmetalo Saviću pa je nasrnuo na Vekiće.

Nakon ovoga, Dino je otišao do auta po pištolj i ispalio pet hitaca, od kojih jedan pogodio Savića u nogu.

U trenutku pucnjave kako navode mještani Savić je bio okrenut leđima prema cijevi takozvanog damskog pištolja, kalibra 6,35 milimetara iz kojeg je pucao Vekić.

"Nije sporno i da su se potukli, ali rukama brate kao što to uvijek i bude na zborovima kad se malo više popije, ali uzeti pištolj i ispaliti pet metaka dok je oko tebe mnoštvo ljudi, to je strašno", ispričao je mještanin koji je želio ostati anoniman.

Drugi mještani su ispričali i da je Savić poznat po konfiktima, ali su stali u odbranu ranjenog mladića koji nije bio naoružan.

Gordana i Milan Savić roditelji ranjenog mladića, ispričali su da su za ranjavanje čuli oko jedan čas iza ponoći kada ih je iz bolnice pozvao Boro.

"Dobro je pa me sin nazvao, da me neko drugi obavijestio o ranjavanju ja bih umrla, a ovako sam znala da je ipak dobro", kroz suze se prisjetila majka Gordana.

Kako je ispričala, posjetili su ga u bolnici i metak na sreću nije ozlijedio kost i doktori prognoziraju da će kući u ponedeljak.

Borin otac takođe ističe da je dobro što u čitavom slučaju niko nije izgubio glavu.

"Na zboru je bilo nekoliko hiljada ljudi, a taj mladić je ispalio pet hitaca iz pištolja i to dok je Boro bio okrenut leđima prema njemu", ispričao je Milan.

Iz CJB Banjaluka u petak su saopštili da su Vekići nakon hapšenja sprovedeni na kriminalističku obradu.

Protiv braće biće podneseni izvještaji banjalučkom Okružnom tužilaštvu zbog izazivanja opšte opasnosti i nedozvoljenog posjedovanja oružja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije