Hronika

Bošnjaku produžen pritvor

Bošnjaku produžen pritvor
Bošnjaku produžen pritvor

BANJALUKA - Okružni sud u Banjaluci produžio je pritvor Goranu Bošnjaku, kojeg Specijalno tužilaštvo RS tereti da je bio član zločinačke organizacije koja se bavila prodajom heroina.

Podsjećamo, sudija za prethodni postupak Okružnog suda do sada je dva puta odbijao prijedlog Tužilaštva da Bošnjaku odredi pritvor. On je uhapšen 12. novembra nakon što je prekršio obavezu po sporazumu koji je zaključio s Tužilaštvom i odbio da svjedoči protiv banjalučkih policijskih inspektora Srđana Radulovića, Ognjena Stijaka i Marka Kovačevića, optuženih za trgovinu drogom.  Nezvanično, on je izmijenio iskaz i rekao da nije za njih prodavao heroin.

U optužnici protiv banjalučkih inspektora, između ostalog, navodi se da je Radulović angažovao Bošnjaka da za njih prodaje heroin.

Navodi se da je drogu prodavao  u nekim kafićima te je od prodaje droge sedmično optuženim inspektorima davao 1.000 maraka.

U optužnici se navodi da je ovo zločinačko udruženje, kojim je rukovodio Radulović, djelovalo na području Banjaluke od kraja 2010. do oktobra 2013. godine, te da je, u namjeri eliminisanja konkurencije u prodaji droga, među dilerima pronalazilo lica koja će za njih prodavati drogu. Kako je napisano, optuženi su fizički i psihički zlostavljali lica koja nisu pristala da na takav način sarađuju. Od njih su iznuđivali iskaz, podmetali su im dokaze i falsifikovali isprave prilikom vršenja pretresa. Za pripadnike zločinačkog udruženja na ovaj način prodato je oko osam kilograma heroina, a zarađeni novac od prodaje oko 100.000 KM dijelili su između sebe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije