Hronika

Braća dva puta pokrala istu trgovinu

Braća dva puta pokrala istu trgovinu
Braća dva puta pokrala istu trgovinu

PRIJEDOR, DOBOJ - Pripadnici CJB Prijedor i CJB Doboj rasvijetlili su veliki broj teških krađa i pokušaja krađa počinjenih u više gradova, u kojim su lopovi pobjegli s plijenom od blizu 20.000 maraka.

Među osumnjičenima koje tereti CJB Doboj su i braća Slaviša i Zoran Mihajlović iz Bijeljine, koji su čak dva puta u okolini Petrova pokrali trgovinu "Ozrenka".

"Prvi put su u tu trgovinu provalili u noći između 24. i 25. decembra prošle godine, te su ukrali šest motornih pila. Ponovo su u noći između 17. i 18. januara ove godine provalili u istu trgovinu, te, između ostalog, ukrali tri testere, dvije brusilice, jednu bušilicu, kao i agregat, dva usisivača, te određenu količinu čokolada i cigareta", potvdili su policijski izvori.

Kako saznajemo iz CJB Doboj, prema izjavi vlasnika trgovine, ukupna šteta koja mu je nanesena iznosi oko 12.250 maraka.

U seriji krađa i pokušaja krađa koje su rasvijetlili pripadnici CJB Doboj izdvaja se i rezultat policajaca Policijske stanice Šamac, koji su zatekli Šamčanina Z.P. dok je skidao aluminijumske limove s metalne konstrukcije na objektu lokalnog spomen-doma.

Rukave su zasukali i pripadnici CJB Prijedor, kojima su, kako saznajemo, Aleksandar Tarlać (20) i Zoran Kličković (31) priznali da su 23. februara počinili krađu u trgovini u mjestu Međuvođe.

"Oni su čak policiji i pokazali mjesto gdje su počinili krađu i oduzeti su im predmeti koji potiču iz krivičnog djela", pojašnjava naš sagovornik.

Takođe, pripadnici CJB Prijedor rasvijetlili su i krađu u trgovini u mjestu Donji Agići, iz koje su ukradene cigarete, a za šta je osumnjičen Mladen Popović (28) iz Novog Grada.

Osim toga, CJB Prijedor će nadležnom tužilaštvu podnijeti izvještaj protiv Alena Bahonjića (30) iz Kozarca, kojeg su policajci 23. februara zatekli u pokušaju krađe u jednoj kući u Prijedoru. On je sve priznao, a policija je pretresala njegov stan, te pronašla i oduzela poluautomatsku pušku i municiju.

Izvještaj će biti podnesen i protiv Bahonjićevog saučesnika u pokušaju ove krađe, Borislava Maleševića (60), koji je, kako saznajemo, Bahonjiću obezbijedilo alat i prevoz do mjesta gdje je trebalo da krivično djelo izvrši.

"Ukupna materijalna šteta koja je pričinjena izvršenjem svih tih krivičnih djela iznosi oko 5.000 KM", naglasili su iz CJB Prijedor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije