Hronika

Braća krila 9,5 kg droge

Braća krila 9,5 kg droge
Foto: N.N. | Braća krila 9,5 kg droge

ISTOČNO SARAJEVO, SARAJEVO - Policija je uhapsila Adnana (26) i Aliju Nikšića (37) iz Sarajeva, nakon što je u pretresima pronašla oko 9,5 kilograma droge.

Adnan je, nakon zasjede, pao u Istočnoj Ilidži, gdje su ga u četvrtak uhapsili pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo, i to na parkingu kod autobuske stanice, nakon što je pretresen BMW X5 koji koristi.

"U prtljažniku vozila pronađeno je pet plastičnih paketa sa materijom koja asocira na skank, ukupne bruto mase oko pet kilograma", kažu iz policije.

Zatim su na području Kantona Sarajevo, u saradnji sa tamošnjom policijom, pretreseni kuća i pomoćni objekti koje on koristi. Tako je, po svemu sudeći, policija došla i do Adnanovog brata Alije, kojeg je takođe uhapsila.

"Pretresom njega te pretresom kuće i ford fijeste, koje on koristi, pronađeno je i oduzeto oko četiri kilograma materije koja asocira na marihuanu, ali i šest pištolja raznih marki i kalibra, 105 metaka, te jedan mobilni telefon", kazali su policijski izvori.

Podsjetimo, istog dana, marihuanu je pronašla i banjalučka policija, a Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, nakon hapšenja četvorice osumnjičenih, predata su trojica, i to Banjalučani Dragan Petković (51), Vladimir Maksimović (35) i Ranko Jović (63).

"Osumnjičeni su od avgusta 2017. godine do 10. januara ove godine instalirali opremu za vještački uzgoj marihuane", kažu iz Tužilaštva.

Laboratorija je, prisjetimo se, pronađena u strogom centru Banjaluke, u jednoj od baraka na Paskulinoj ciglani. Uz tu, pretresene su još tri lokacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije