Hronika

Braća optužena za lupanje poslanikovog poršea

Braća optužena za lupanje poslanikovog poršea
Foto: N.N. | Braća optužena za lupanje poslanikovog poršea

BRČKO - Tužilaštvo Brčko potvrdilo je optužnicu protiv Brčaka C. Pajića zbog iznude u pokušaju i N. Pajića jer je oštetio tuđu stvar.

Kako se navodi u optužnici, 16. avgusta prošle godine oko 3.38, nakon što je prethodno unutar ugostiteljskog objekta "Top Secret" u Brčkom njegov brat C.P. stupio u verbalnu prepirku sa N.K. (Nikola Kokanović, sin Zorana, poslanika u Skupštini Brčko), braća Pajići su naglo krenuli na Kokanovića, zbog čega je pobjegao, a za njim se uputio N. Pajić. Kokanović je otrčao ka policiji, a N. Pajić se vratio ka parkiranom poršeu, vlasništvu "W-M." d.o.o. Brčko, za koji je znao da ga koristi Nikola. U namjeri da vozilo ošteti, upotrijebio je metalne barske stolice, velikom silom udarao po cijelom vozilu i tom prilikom ga razbio i napravio štetu od 57.448 KM.

C. Pajić je, navodi se u optužnici, u namjeri da Nikolinog oca Zorana prisili da mu preda novac, a za vrijeme dok je njegov brat lupao porše, pozvao starijeg Kokanovića i rekao mu: "Donesi 10.000 evra, sin ti je napravio veliku štetu. Ako ne doneseš - ubiću ga", nakon čega je prekinuo telefonski poziv. Time je, kako se dodaje, uputio ozbiljnu prijetnju, što je kod Zorana Kokanovića izazvalo izražen osjećaj straha za sinovu bezbjednost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije