Hronika

Bračni par teško povrijeđen u eksploziji

Bračni par teško povrijeđen u eksploziji
Bračni par teško povrijeđen u eksploziji

Oko 14.30 sati u Kaknju je odjeknula strahovita detonacija nepoznate ekspozivne naprave u ulici Patriotske lige na broju 70.

Odmah po dojavi o ekspoziji na mjesto događaja stigli su službenici PS Kakanj. Prema informacijama sa mjesta događaja Avaz saznaje da su teške povrede zadobili bračni par Zijad i Mubera Kubat koji su nedavno kupili ovo imanje.

Tokom dana njih dvoje čistili su  i zapalili korov oko kuće. U jednom trenutku začula se strašana detonacija koja je bračni par odbacila nekoliko metara od mjesta eksplozije na obližnju livadu. U pomoć povrijeđenom bračnom paru  pritekle  su komšije.

Prema posljednjim informacijama nakon ukazane prve pomoći u Domu zdravlja Kakanj prevezeni su Kantonalnu bolnicu Zenica i nalaze se van životne opasnosti. U nepodrednoj blizini kuće vidljivi su tragovi krvi i dima, a tokom dana služnbenici PS Kakanj i dežurni kantolanlni tužilac obaviće uviđaj.

Ostaje nepoznanica o kakvoj se napravi radi, a po svemu sudeći riječ je o zaostaloj ili bačenoj napavi tokom prethodnog rata. Istraga je u toku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije