Hronika

Brat ranio poslanika SDP-a?

Brat ranio poslanika SDP-a?
Brat ranio poslanika SDP-a?

BIHAĆ - Poslanik SDP-a u Skupštini USK Željko Mirković Grga, koji je teško ranjen tokom lova u utorak, nakon obavljenog operativnog zahvata je stabilno i u toku je njegov postoperativni oporavak.

Nezvanično saznajemo da je Mirković ranjen u blizini svoje vikendice u naselju Loskun prilikom odmora grupe lovaca u kojoj je bio i on.

Također, nezvanično saznajemo da je hitac kojim je on ranjen ispaljen iz puške njegovog brata, koji radi kao čuvar u Nacionalnom parku "Una".

Nisu poznate okolnosti pod kojima je došlo do ispaljenja hica iz puške.

Prema riječima Maje Hadžiahmetović, portparola Kantonalne bolnice u Bihaću, pacijent je u tu zdravstvenu ustanovu dovezen u utorak u vrlo teškom stanju, s više prostrelnih rana u predjelu abdomena koje su bile opasne po život.

"Stanje je bilo vrlo ozbiljno zbog teških povreda unutrašnjih organa. Nakon obavljenog operativnog zahvata pacijent je smješten na Odjel za intenzivnu njegu. Trenutno se nalazi u stabilnom i svjesnom stanju i očekuje se njegov postepeni oporavak", istakla je Hadžiahmetovićeva.

Ale Šiljdedić, glasnogovornik MUP-a USK, rekao je da su privedene četiri osobe koje su se nalazile s Mirkovićem u tom vremenu i dodao je da su od njih oduzete lovačke puške te je u toku njihovo balističko vještačenje.

Ovaj tragični događaj se odigrao na teritoriji koja pripada Nacionalnom parku "Una", a s obzirom na to da je na tom području zabranjeno nošenje oružja, navodno je pokušano da se zataška prava lokacija ranjavanja.

Mirković je dugogodišnji član SDP-a, a na proteklim izborima izabran je u Skupštinu USK. Riječ je o ekologu i zaljubljeniku u prirodu i ljepote Une, a Mirković je i autor prve monografije o ovoj rijeci pod nazivom "Una i Pounje, biseri Evrope".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije