Hronika

Brojni dokazi protiv optuženog za ubistva

Brojni dokazi protiv optuženog za ubistva
Brojni dokazi protiv optuženog za ubistva

BANJALUKA - Tužilac Vukašin Kondić potvrdio je danas u banjalučkom Okružnom sudu, u uvodnoj riječi na početku suđenja vehabiji Zikriji Krkiću (42), optuženom za dvostruko ubistvo, da će u ovom procesu biti izvedeno nekoliko svjedoka, pet vještačenja te 14 materijalnih dokaza.

Krkića, koji je državljanin Norveške, terete da je u julu prošle godine u kafiću "San" u Trnopolju, kod Prijedora, usmrtio mještane Muharema Balića (62) i Almira Redžića (48), ispalivši u njih 10 metaka iz automatske puške.

"Smatramo da ćemo dokazati da je optuženi počinio djela za koja ga teretimo. Ubistva je počinio s umišljajem", rekao je Kondić.

Svjedoci optužbe danas nisu svjedočili, pošto su advokati Jasminka Jovišević i Jadranka Ivanović, branioci optuženog, zatražile da se svjedočenje odgodi. Olga Pantić, predsjednica Sudskog vijeća, dala je zeleno svjetlo na zahtjev advokata, tako da je suđenje odgođeno.

"Nedavno smo preuzeli predmet od pokojnog kolege advokata Miroslava Mikeša i nismo spremne da ispitamo svjedoke", rekla je Joviševićeva.

Inače, nakon što je Krkić 27. jula prošle godine izrešetao Balića i Redžića, pucnjavu je čuo Irfan Redžić, vlasnik kafića, a potom je pronašao i njihova tijela.

Motiv dvostrukog ubistva još nije zvanično saopšten, ali se pretpostavlja da je u pitanju osveta, jer su Krkić i Almir Redžić odranije imali sukob.

Osim za dvostruko ubistvo, Tužilaštvo optuženog tereti i za neovlašteno držanje oružja.

Nakon ubistva, mještani su za Krkića ispričali da se on družio s vehabijama, te da se, baš kao i svi ostali pripadnici tog pokreta, oblačio i ponašao.

U vrijeme kada je izrešetao dvojicu mještana došao je iz Norveške kako bi proslavio Bajram i, kako se tada pričalo, da oženi sina.

Ovaj krvavi zločin rasvijetljen je za svega tri dana, nakon brojnih privođenja i vještačenja tragova.

Podsjetimo, to ubistvo izazvalo je mnoge spekulacije, a tome su najviše doprinijeli bošnjački političari, koji su, prije nego što je okončana istraga, za taj zločin optužili Srbe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije