Hronika

Bukva prešla preko drvosječe i ubila ga

Bukva prešla preko drvosječe i ubila ga
Foto: Ilustracija | Bukva prešla preko drvosječe i ubila ga

NOVO GORAŽDE - Šezdesettrogodišnji Rasim Velić iz okoline Novog Goražda poginuo je tokom sječe šume kada je preko njega prešao oboreni trupac bukve koji se valjao u strmini.

Tragedija je prijavljena Policijskoj stanici Novo Goražde nakon što je drvosječa preminuo u Kliničkobolničkom centru Koševo usljed povreda koje je zadobio tokom sječe drva u selu Hajradinovići, opština Novo Goražde.

"O svemu je upoznat dežurni tužilac nadležnog tužilaštva, koji je naložio obdukciju tijela R.V., a uviđaj su izvršili pripadnici Policijske stanice Novo Goražde", saopšteno je iz Policijske uprave Foča.

U toku uviđaja konstatovano je da je Velić zajedno sa bratom Muharemom kobnih trenutaka sjekao šumu u njihovoj parceli zvanoj Lječevišta, koja je nepristupačna i pod velikim nagibom.

"Preko nastradalog lica prešao je oboreni trupac bukve koji se valjao usljed velike strmine, nakon čega je V.R. zbog povreda prevezen u Kantonalnu bolnicu Goražde, gdje mu je ukazana prva pomoć, a nakon pogoršanja zdravstvenog stanja u Klinički centar Koševo", saopštili su juče iz Policijske uprave Foča.

Po dokumentovanju i kompletiranju predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo biće podnesen izvještaj o ovoj nesreći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije