Hronika

Carinik pomagao švercerima stoke

Carinik pomagao švercerima stoke
Carinik pomagao švercerima stoke

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv tri osobe, među kojima je i službenik Granične policije BiH, zbog zloupotrebe službenog položaja i krijumčarenja.

Optužnica je podignuta protiv Samira Padžića (41) iz Živinica, Miće Bojanića (37) iz Bijeljine i Milenka Mijatovića (42) iz Zvornika.

Njih terete da su od 11. marta do 10. juna 2013. godine na graničnom prelazu Šepak preko mosta ili čamcem preko Drine iz Srbije u BiH u više navrata prebacivali stoku.

"Prilikom prevoza stoke Padžić, koji je obavljao poslove vođe Sektora Granične policije JGP Zvornik, osumnjičenog Bojanića i druge osobe obavještavao je na kojim mjestima nije bilo pripadnika Granične policije BiH", rekli su u Tužilaštvu BiH.

Kako nezvanično saznajemo, za učinjenu uslugu dobijao je uobičajenu i dogovorenu novčanu nagradu. Stoku su prebacivali osumnjičeni Bojanić i Mijatović.

Utvrđeno je da je Bojanić po prethodnom dogovoru sa njemu poznatim osobama prebačenu stoku prevozio i prodavao u BiH.

Padžića terete da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja, a Bojanića i Mijatovića za krijumčarenje. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije