Hronika

Čelnici MUP-a RS svjedoče u korist inspektora

Čelnici MUP-a RS svjedoče u korist inspektora
Čelnici MUP-a RS svjedoče u korist inspektora

BANJALUKA - Visokopozicionirani čelnici MUP-a RS svjedočiće u korist odbrane u predmetu protiv inspektora CJB Banjaluka Srđana Radulovića, Ognjena Stijaka i Marka Kovačevića, kojima se na teret stavlja trgovina heroinom i marihuanom.

Tako će u korist Radulovića svjedočiti Darko Ćulum, zamjenik direktora Policije RS, i Zoran Mandić, zamjenik načelnika Uprave za policijsko obrazovanje MUP-a RS. U njegovu korist svjedočiće i Mladen Marić, zamjenik načelnika Uprave policije MUP-a RS, i Dražen Arbutina, načelnik Jedinice za borbu protiv organizovanog kriminala u Upravi Krim-policije RS.

Ovaj prijedlog iznio je branilac Radulovića, advokat Branko Gudalo u petak u banjalučkom Okružnom sudu. On je predložio ukupo 12 svjedoka.

Takođe, Radulovićev advokat zatražio je ukidanje 17-mjesečnog pritvora inspektorima, ali do zaključenja subotnjeg broja "Nezavisnih" sud nije donio odluku.

Inače, inspektori su optuženi da su kao zločinačko udruženje trgovali drogom. U optužnici se navodi da su oni od kraja 2010. do oktobra 2013. godine na području Banjaluke među dilerima pronalazili one koji će za njih prodavati drogu. Lica koja su odbijala saradnju, navodi se u optužnici, fizički i psihički su zlostavljali. U optužnici se navodi da je za pripadnike zločinačkog udruženja na taj način prodato oko osam kilograma heroina, a zarađeni novac od prodaje, oko 100.000 KM, dijelili su između sebe.

Osim pomenute trojice, optuženi su i njihov nekadašnji šef Goran Mihajlica, te inspektori Darijo Dabić, Gavrilo Šiniković, Jovan Miljković i Vladimir Marčeta. Njima se na teret stavlja da su zloupotrebom policijskih ovlaštenja iznuđivali iskaze, premlaćivali osumnjičene dilere, falsifikovali zapisnike o pretresu i druge službene dokumente.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije