Hronika

Četiri osobe još na kriminalističkoj obradi

Četiri osobe još na kriminalističkoj obradi
Četiri osobe još na kriminalističkoj obradi

SARAJEVO - Nad četiri lica uhapšena u okviru akcije "Damask" još traje kriminalistička obrada, dok su tri lica predata Tužilaštvu BiH na dalje postupanje, potvrđeno je u Agenciji za istrage i zaštitu BiH /Sipa/.

Pripadnici Sipe juče su uhapsili šest lica i pretresli objekte na šest lokacija na području Sarajeva, Maglaja, Bužima i Velike Kladuše zbog dovođenja u vezu sa terorizmom, a u popodnevnim časovima na području Zenice uhapsili su još jedno lice zbog sumnje da je počinilo krivično djelo finansiranja terorističkih aktivnosti.

Na području Sarajeva uhapšena su lica čiji su inicijali M.K. /19/, N.H. /29/ i E.T. /51/, a na području Maglaja i Bužima A.I. /23/, H.E. /34/ i R.I. /62/.

Pripadnici Sipe u popodnevnim časovima su, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocima, Tužilaštvu BiH predali lica čiji su inicijali N.H, M.K. i E.T.

Prema navodima medija, juče su uhapšeni Merin Keserović i Nevad Hušidić iz Velike Kladuše, Edin Tabaković iz Sarajeva, Ramiz i Aluadin Ibrahimović, otac i sin iz Maglaja, te Husein Erdić iz Bužima.

Na području Zenice uhapšen je Midhat Trako, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo finanisiranje terorističkih aktivnosti u vezi sa krivičnim djelom terorizam.

Trako je, navode federalni mediji, nadležnim organima poznat od ranije, nakon što su ga 2004. uhapsile snage tadašnjeg SFOR-a.

Ova lica osumnjičena su da su počinila krivična djela finansiranje terorističkih aktivnosti, javno podsticanje na terorističke aktivnosti, vrbovanje radi terorističkih aktivnosti, organizovanje terorističke grupe, a sve u vezi sa krivičnim djelom terorizam, te krivično djelo protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama.

Hapšenja su izvršena u okviru nastavka akcije kodnog naziva "Damask", čiji je cilj pronalazak i privremeno oduzimanje predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije