Hronika

Četvorica privedena zbog smrti Ramba

Četvorica privedena zbog smrti Ramba
Foto: Ilustracija | Četvorica privedena zbog smrti Ramba

ILIJAŠ - Zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa smrću Niaza Hasanovića zvanog Rambo iz Srebrenice, na smrt premlaćenog u nedjelju ujutru ispred noćnog kluba "Cool" u Ilijašu, privedena su i u Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu saslušana četvorica mladića.

Kako su javili sarajevski mediji, uhapšeni su Muamer Karavdić (28), Armin Halilović (21), Munir Sinanović (33) i Damir Hasanović (26), svi iz Ilijaša.

Nakon saslušanja, postupajući tužilac je odredio dvadesetčetvoročasovno zadržavanje privedenih, a naknadno će se odlučivati da li će za nekog od njih biti zatražen pritvor.

Prema danas objavljenim informacijama, Rambo je na smrt pretučen nakon što je nožem ubio Mehu Ibiševića, sina poznatog ilijaškog ugostitelja Esada Ibiševića.

Rambo i Meho vjerovatno su se zbog nečega sporječkali u noćnom klubu. Čim je izašao napolje, Rambo je izvadio nož te sačekao Ibiševića. Kada je Ibišević izašao iz objekta i prišao Hasanoviću, ovaj ga je, vjeruj se, ubo u stomak.

Iz objekta je, shvativši šta se događa, istrčalo osoblje kluba i počelo pružati pomoć povrijeđenom.

Potom su iz kluba izašli Ibiševićevi prijatelji i vidjevši šta se desilo nasrnuli na Hasanovića. Nešto kasnije su vozilima Hitne pomoći odvezeni i Hasanović i Ibišević, ali su obojica umrla.

Policija je na mjestu zločina pronašla Rambov nož, te iste večeri pohvatala Ibiševićevo društvo, koje ga je, sumnja se, osvetilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije