Hronika

Četvorka uhapšena u Banjaluci zbog pokušaja pljačke zlatara u Jajcu

Četvorka uhapšena u Banjaluci zbog pokušaja pljačke zlatara u Jajcu
Četvorka uhapšena u Banjaluci zbog pokušaja pljačke zlatara u Jajcu

JAJCE - Četiri lica koja su u četvrtak jutro pokušala da opljačkaju dvije zlatare u Jajcu, uhapšena su u Banjaluci, a jedan od njih je Aleksandar Babić iz Banjaluke, saznaje Srna iz krugova bliskih istrazi.

Kako je portalu Klix.ba potvrđeno, uhapšeni su Aleksandar Babić (24, na slici lijevo), Zoran Piljagić (36, na slici desno), Siniša Vasiljević (33) i Danijel Trivalić (29), dok se za Zoranovim bratom Zlatkom Piljagićem još traga.

Osumnjičeni su uhapšeni sinoć i nalaze se u Policijskoj stanici Jajce na saslušanju, potvrđeno je u policiji.

Nezavisnim je danas u policiji potvrđeno da je Danijel Trivalić (29) iz Banjaluke nakon privođenja pušten je na slobodu, je je utvrđeno da je imao alibi, odnosno nije učestvovao u oružanoj pljački zlatara u Jajcu.

Svi uhapšeni od ranije su imali policijski dosije, a privođeni su zbog različitih krivičnih djela. Za sada nije poznato da li su oni bili na mjestu krvave pljačke ili su bili povezani sa direktnim izvršiocima propalog razbojništava u Jajcu.

Oni su uhapšeni u zajedničkoj akciji Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske i federalnog MUP-a, te specijalne jedinice za podršku MUP-a Srednjobosanskog kantona (SBK).

Srna saznaje da jedan od počinilaca ovog krivičnog djela, koji je ranjen u razmjeni vatre sa policijom, još nije pronađen. Pri razmjeni vatre smrtno je stradao Stojan Knežević zvani Ćole iz Banjaluke.

Prema informacijama iz krugova bliskih istrazi, policija je u šumi kod Šipova pronašla oružje koje su počinioci odbacili.

Više lica naoružanih automatskim naoružanjem sa dva vozila marke pasat pokušalo je u 3.30 u četvrtak da opljačka zlatare "Gabi" i "Gold" u Ulici Josipa Bana Jelačića u Jajcu. Nakon razmjene vatre oni su pobjegli sa lica mjesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije