Hronika

Čim su se domogli slobode, nastavili pljačkati po Banjaluci

Čim su se domogli slobode, nastavili pljačkati po Banjaluci
Čim su se domogli slobode, nastavili pljačkati po Banjaluci

BANJALUKA - Grupa razbojnika, pohapšena prekjuče u akciji "Tiper", harala je Banjalukom, gdje su, uz porodicu Travica, opljačkali i dvije prodavnice "Moj market", ali i u Bijeljini, gdje je u ljeto ove godine opljačkana Pavlović Internacional banka.

"Nezavisnim" je potvrđeno da je izvještaj Tužilaštvu Republike Srpske za ova razbojništva, te još pet teških krađa, podnesen protiv Jovice Grujića (24), Đorđa Brnića (25), Nemanje Umjenovića (25), Vladimira Stanića (29), Srđana Macanovića (25) i Željka Grubora (25).

Policija sumnja da su u tim teškim krađama i pljačkama učestvovali i Aleksandar Vučić (25), te Srbijanci Branislav Taraba i Miloš Radoja, a njih trojica su u bjekstvu.

Zasad nije poznato ko je od njih učestvovao u kojem razbojništvu odnosno krađi, ali je zanimljivo da je većina mladića koja je prekjuče pohapšena u akciji "Tiper" hapšena i u proljeće prošle godine u akciji "Sjenka" zbog 20 slučajeva krađe cigareta teških oko 20.000 maraka.

Međutim, uprkos tome, našli su se na slobodi, te su nastavili harati, uglavnom po Banjaluci. Jedna prodavnica "Moj market", i to ona u Ulici Dragiše Vasića, opljačkana je 5. juna prošle godine, a druga, u Ulici Sime Matavulja, šest dana kasnije.

Razbojništvo u Pavlović Internacional banci u Bijeljini dogodilo se 12. avgusta ove godine, a supružnici Travica iz banjalučkog naselja Borik, od kojih je oteto oko 250.000 evra, opljačkani su 16. decembra.

Policija osumnjičene tereti za organizovani kriminal, odnosno razbojništva i teške krađe.

Mirna Miljanović, načelnica Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a RS, rekla je da je izvještaj protiv njih podnesen Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminaliteta Tužilaštva RS.

Ona je navela da su Tužilaštvu uz izvještaj predati uhapšeni, a za trojicom preostalih se traga.

Istraga ubistva

Mirna Miljanović, načelnica Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a RS, potvrdila je da pripadnici policije rade i na rasvjetljavanju ubistva Zorana Grahovca, počinjenog 2006. godine u Šipovu.

Podsjetila je da je ovu akciju realizovala Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS u saradnji sa CJB Banjaluka.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije