Hronika

Crni bilans saobraćajnih nesreća: Trojica poginula, devetoro povrijeđeno

Crni bilans saobraćajnih nesreća: Trojica poginula, devetoro povrijeđeno
Crni bilans saobraćajnih nesreća: Trojica poginula, devetoro povrijeđeno

VLASENICA, VITEZ - Trojica muškaraca su poginula, a devet osoba je povrijeđeno u saobraćajnim nesrećama i nezgodama koje su se dogodile na području Viteza, Vlasenice, Glamoča i Mrkonjić Grada, potvrđeno je danas iz policije.

U crno su zavijene porodice Almira P. (23) iz Viteza, koji je poginuo u tom gradu, Vojina Stanišića (72) iz Vlasenice, nakon što je život izgubio kod tog mjesta, te Stevana Mrđena (49) iz Novog Sada, koji je smrtno stradao u nesreći kod Glamoča.

Tragedija u Vitezu, u kojoj je ugašen mladi život, desila se u noći između subote i nedjelje, kada je golf 2 sletio sa kolovoza iz razloga koji policija još utvrđuje.

Zasad se zna tek da je u kobnom trenutku nesrećni mladić bio suvozač u vozilu, u kojem su tri njegova saputnika teže povrijeđena, a jedan je zadobio lakše povrede.

"Desilo se to oko dva sata iza ponoći, a automobilom je upravljao Muris B. (24), koji je teže povrijeđen, a nakon ukazane pomoći prevezen je u Univerzitetski klinički centar u Sarajevu, gdje je nastavljeno njegovo liječenje", ističu u policiji.

U Vitezu je život izgubio Almir P. (23) iz tog grada, kod Vlasenice Vojin Stanišić (72) iz tog mjesta, a kod Glamoča Stevan Mrđen (49) iz Novog Sada

U golfu su bili još i Almir H. i Arnel M., koji su takođe teže povrijeđeni, i zadržani su na Odjeljenju hirurgije u bolnici u Novoj Biloj. Vozio se u tom automobilu i Admir M., on je lakše povrijeđen, tako da je nakon ukazane pomoći otpušten na kućno liječenje. Uviđaj na mjestu tragedije obavili su policajci iz Viteza, a kako je tačno do nesreće došlo, pokazaće istraga.

Rezultati istrage utvrdiće i pod kojim je okolnostima u mjestu Toplik, kod Vlasenice, život izgubio Stanišić, a koji je u kobnom trenutku, sinoć oko 21 sat, pješačio.

"Taj penzioner život je izgubio na magistralnom putu Vlasenica - Milići, kada ga je, pod još neutvrđenim okolnostima, udarilo vozilo pasat, za čijim je volanom bio Đ.I. iz Milića", potvrđeno je iz policije, iz koje dodaju da su uviđaj obavili pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja iz Zvornika.

Svega nekoliko sati ranije, odnosno oko 18.45, zbog tragedije su intervenisali i pripadnici Policijske uprave Livno, koji su pozvani nakon što je u mjestu Barice, opština Glamoč, život u sudaru izgubio Mrđen.

Izvor "Nezavisnih" blizak policiji precizirao je da je taj Novosađanin poginuo kada se folksvagen pasat, koji je vozio, sudario sa kombijem marke mercedes, kojim je upravljao Š.M. (35) iz Glamoča.

"Ta nesreća se dogodila na magistralnom putu Glamoč - Mliništa, a u njoj je lakše povrede zadobio B.V. (33), suvozač u mercedesu", rekao je sagovornik "Nezavisnih" blizak policiji.

Nakon sudara, uviđaj su obavili pripadnici Policijske uprave Livno, te dežurni ljekar Doma zdravlja Glamoč i kantonalni tužilac, koji je tražio da bude izvršeno sve što je potrebno kako bi bilo otkriveno kako je došlo do nesreće.

Do tragedije u Vitezu, u kojoj je ugašen mladi život, došlo kada je golf 2 sletio sa kolovoza

"Stoga je tijelo vozača koji je poginuo prevezeno u mrtvačnicu Kantonalne bolnice Livno, gdje će biti obavljena obdukcija", kažu u policiji.

Tu, međutim, seriji udesa na bh. putevima nije kraj, jer su, takođe u subotu, ali oko podne, u mjestu Graci, kod Mrkonjić Grada, u saobraćajnoj nezgodi povrijeđene četiri osobe, među kojima i jedna djevojčica. Naime, na putu koji povezuje mrkonjićka sela Podbrdo i Graci sudarila su se dva vozila.

"U nezgodi su učestvovali opel kadet, kojim je upravljao Draženko Višekruna (40) iz Donjih Graca, te golf 2, koji je vozio Draženko Terzija (39) iz Podbrda, kod Mrkonjića", rekao je "Nezavisnim" sagovornik blizak policiji.

U kadetu je bila i djevojčica V.D. (12), a u golfu Darko Terzija (30), a svi oni su u ovom sudaru lakše povrijeđeni, te su poslije pomoći koja im je ukazana u Domu zdravlja "Dr Jovan Rašković" u Mrkonjić Gradu pušteni na kućno liječenje.

(Foto: Arhiva)

 

BILTEN

- Vitez

Mladić poginuo, četvorica povrijeđena

- Toplik, kod Vlasenice

Smrtno stradao pješak

- Barice, kod Glamoča

Vozač poginuo, B.V. (33) povrijeđen

- Graci, kod Mrkonjić Grada

Povrijeđene četiri osobe

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije